hirdetés
hirdetés
hirdetés

Videó

Ez lenne a leplezetlen valóság? Egy YZ-generációs állásinterjú

Egy elgondolkodtató videó arról, milyen az, amikor a generációk az állásinterjún találkoznak  - szerinted is így van?

Az alábbi videóban egy idősebb generációba tartozó interjúztató és egy YZ-s jelölt párbeszédét láthatjuk. A videó egy kicsit sarkított, és inkább az interjúztató szemszögéből mutatja meg az eseményeket, de ezzel együtt sok tanulság leszűrhető belőle.

Csak hogy a legfontosabbakat említsük:

– a különböző generációkba tartozó interjúztatók és jelöltek sokszor teljesen más nyelvet beszélnek (például: míg az interjúztatónak az Excel, a PowerPoint és esetleg a Facebook jelenti a "tech skill"-eket, addig a jelöltnek a Snapchat, a  Pinterest, az Insta, a Twitter – "Csak hogy a legnagyobbakat említsem"...);

– a reggel 8-as munkakezdés egy fiatalnak értelmezhetetlen elvárás lehet ("De hát ki kel fel reggel 7-kor? Minden éjszaka hajnal 3-ig Skype-olok a francia barátommal, és még a Starbucksba se tudok eljutni reggel 10 előtt, hogy megigyam a napindító chai lattémat, szóval nekem a 10:45-ös munkakezdés lenne az ideális");

– a munkavállalónak is vannak elvárásai, akár már az interjún is, és a fiatalok nekcsak tisztában vannak a jogaikkal és az igényeikkel, de gondolkodás nélkül számon is kérik ezeket.

De vajon hogyan lehet mindezekre jól reagálni, ha történetesen nálunk kötött munkaidőben kellene dolgozni (például), vagy ha egyszerűen csak úgy érezzük: teljesen más nyelvet beszélünk, mint a velünk szemben ülő jelölt?

Nektek mi a véleményetek?

(forrás: Youtube)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

hirdetés