hirdetés
hirdetés

Videó

Ez lenne a leplezetlen valóság? Egy YZ-generációs állásinterjú

Egy elgondolkodtató videó arról, milyen az, amikor a generációk az állásinterjún találkoznak  - szerinted is így van?

Az alábbi videóban egy idősebb generációba tartozó interjúztató és egy YZ-s jelölt párbeszédét láthatjuk. A videó egy kicsit sarkított, és inkább az interjúztató szemszögéből mutatja meg az eseményeket, de ezzel együtt sok tanulság leszűrhető belőle.

Csak hogy a legfontosabbakat említsük:

– a különböző generációkba tartozó interjúztatók és jelöltek sokszor teljesen más nyelvet beszélnek (például: míg az interjúztatónak az Excel, a PowerPoint és esetleg a Facebook jelenti a "tech skill"-eket, addig a jelöltnek a Snapchat, a  Pinterest, az Insta, a Twitter – "Csak hogy a legnagyobbakat említsem"...);

– a reggel 8-as munkakezdés egy fiatalnak értelmezhetetlen elvárás lehet ("De hát ki kel fel reggel 7-kor? Minden éjszaka hajnal 3-ig Skype-olok a francia barátommal, és még a Starbucksba se tudok eljutni reggel 10 előtt, hogy megigyam a napindító chai lattémat, szóval nekem a 10:45-ös munkakezdés lenne az ideális");

– a munkavállalónak is vannak elvárásai, akár már az interjún is, és a fiatalok nekcsak tisztában vannak a jogaikkal és az igényeikkel, de gondolkodás nélkül számon is kérik ezeket.

De vajon hogyan lehet mindezekre jól reagálni, ha történetesen nálunk kötött munkaidőben kellene dolgozni (például), vagy ha egyszerűen csak úgy érezzük: teljesen más nyelvet beszélünk, mint a velünk szemben ülő jelölt?

Nektek mi a véleményetek?

(forrás: Youtube)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés