hirdetés
hirdetés
hirdetés

Videó

Ez lenne a leplezetlen valóság? Egy YZ-generációs állásinterjú

Egy elgondolkodtató videó arról, milyen az, amikor a generációk az állásinterjún találkoznak  - szerinted is így van?

Az alábbi videóban egy idősebb generációba tartozó interjúztató és egy YZ-s jelölt párbeszédét láthatjuk. A videó egy kicsit sarkított, és inkább az interjúztató szemszögéből mutatja meg az eseményeket, de ezzel együtt sok tanulság leszűrhető belőle.

Csak hogy a legfontosabbakat említsük:

– a különböző generációkba tartozó interjúztatók és jelöltek sokszor teljesen más nyelvet beszélnek (például: míg az interjúztatónak az Excel, a PowerPoint és esetleg a Facebook jelenti a "tech skill"-eket, addig a jelöltnek a Snapchat, a  Pinterest, az Insta, a Twitter – "Csak hogy a legnagyobbakat említsem"...);

– a reggel 8-as munkakezdés egy fiatalnak értelmezhetetlen elvárás lehet ("De hát ki kel fel reggel 7-kor? Minden éjszaka hajnal 3-ig Skype-olok a francia barátommal, és még a Starbucksba se tudok eljutni reggel 10 előtt, hogy megigyam a napindító chai lattémat, szóval nekem a 10:45-ös munkakezdés lenne az ideális");

– a munkavállalónak is vannak elvárásai, akár már az interjún is, és a fiatalok nekcsak tisztában vannak a jogaikkal és az igényeikkel, de gondolkodás nélkül számon is kérik ezeket.

De vajon hogyan lehet mindezekre jól reagálni, ha történetesen nálunk kötött munkaidőben kellene dolgozni (például), vagy ha egyszerűen csak úgy érezzük: teljesen más nyelvet beszélünk, mint a velünk szemben ülő jelölt?

Nektek mi a véleményetek?

(forrás: Youtube)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés