hirdetés
hirdetés
hirdetés

Fényképek

Ez a 12 fotó megmutatja, miért semmihez sem fogható élmény Japánban élni és dolgozni

Japánt a legtöbben az anime, a szumóbirkózók és a cseresznyevirágzás országaként ismerik, de vajon mennyit tudunk a japánok hétköznapi életének és munkamoráljának (sokszor zseniális) furcsaságairól? Íme 12 döbbenetes és vicces fotó, amiket nézegetve mindenki eldöntheti, szívesen élne és dolgozna-e a szigetországban – és azon is elgondolkozhat, mit lehet az alábbi fura újításokból érdemes átvenni a saját gyakorlatunkba…

Japán egy teljesen más világ, amit az alábbi, ott élő külföldiek által fotózott képek is bizonyítanak. Íme néhány kissé bizarr japán szokás, amelyek egy részéből mi is tanulhatunk!

#1 A japán buszvezetőknek a sztrájk azt jelenti, hogy továbbra is dolgoznak, csak éppen nem fogadnak el pénzt az utasoktól a fuvarért.

#2 A  legtöbb helyen a mosdóban falra felszerelt gyereküléseket találhatunk - ez nemcsak a szülők dolgát könnyíti meg, de a képből ítélve a gyerekek is mókásnak találják…

#3 A legtöbb japán iskolában nincs külön takarítószemélyzet, ehelyett a gyerekek takarítanak ki az iskolában, és ezzel nemcsak az iskola és a tanárok iránti hálájukat fejezik ki, de azt is megtanulják, hogyan legyenek még hasznosabb tagjai a társadalomnak.

#4 Ebben a japán bevásárlóközpontban ingyenes hűtő-tárolószekrényeket szereltek fel, ahová berakhatjuk a megvásárolt romlandó árukat, hogy utána nyugodtan folytathassuk a shoppingolást.

#5 Ebben az irodalépületben a lifteket esernyő-jelzéssel szerelték fel, amely pirosan világítani kezd olyankor, ha odakint elered az eső.

#6 Okostelefontörlőrongy-automata

#7 Ennyire komfortosak a japán vasutak.

#8 Praktikus megoldás: előbb megmossuk kezünket, aztán ugyanezzel a vízzel leöblíthetjük a wc-t.

#9 Rend a munkahelyi íróasztal fiókjában:

Egy itt dolgozó magyar szerint az általa készített képen habszivacs látható, amelybe vájatokat készítettek a megfelelő eszközöknek. Mint írja, "kiemelten fontosként kezelték, hogy ne legyen felesleges raktárkészlet, például egy embernél azonos színű tollból kettő. (…) A tollakra fel van ragasztva a tulajdonos neve, és még a számítógép is fel van címkézve, miszerint “számítógép”.”

#12 A meghajlás fontos! De tényleg fontos...

Az új munkavállalóknak minden cégnél megtanítják, hogy hány fokos szögben kell előre dőlni: például ügyfél köszöntésekor 30 fok, bocsánatkéréskor 45 fok. Egy másik itt dolgozó magyar beszámolója szerint az újonnan belépő munkavállalóknak megtanítják, „hogyan kell szabályosan meghajolni, mennyire kell kihúzni magad: egyenes hát, áll behúz, tekintet a másik fél derékmagasságában, ha 15 fokos szögben hajolsz meg, térden, ha 30 fokos, és a cipője orrán, ha 45 fokos szögben.”

+1 shuushoku katsudo: az álláskeresési hadművelet

"Japánban december elsején, illetve első hétvégéjén kezdődik a shuushoku katsudo, azaz az álláskeresési hadművelet – a harmadéves egyetemistáknak: pontosan 16 hónappal a leendő munkába állás előtt. Erre készül minden japán egyetemista gyakorlatilag az elsős évnyitótójál kezdve, erről szól szinte minden második óra, ez az egyetlen dolog, ami mindent felülír. Japánban különösen fontos, identitásmeghatározó dolog, hogy az ember milyen társaságnak (cégnek stb.) a tagja" - írja a fentebb is idézett Japánban dolgozó magyar munkavállaló.

(forrás: Boredpanda, Michimachi, Sanako-chan, Fotó: Wikimedia Commons)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés