hirdetés
hirdetés

HRKOMM Award 2019 Best Practices

Bemutatkoztak a legjobb HR megoldások

Bemutatkoztak a 2019-es évben született legjobb HR megoldások a HRKOMM Award Best Practices fél napos esemény keretében, mely a KPMG-ben került megrendezésre. A 12 aranyérmes pályázat mindegyike aktuális, fontos témákra hívta fel a figyelmünket, s természetesen a középpontban a kreatív, frappáns megoldások álltak. Nézzük, mik voltak a konferencia legfontosabb tanulságai!

A HRKOMM Award Best Practices már harmadik éve került megrendezésre, lehetővé téve, hogy a szakma megmutassa és megismerhesse a legjobb és legütősebb HR megoldásokat. A 10 tagú zsűrinek nem volt könnyű dolga: számos nagyszerű pályázat érkezett, ám végül 12 vállalat projektje nyert arany díjat, akiknek pedig lehetőségük nyílt ezeket a pályamunkákat bemutatni, a nagyközönséggel megismertetni. 

Középpontban a digitalizáció és az esélyegyenlőség

A digitális megoldások – csak hogy néhány példát említsünk: belső kommunikációs applikációk, Oscar-díjért versengő dolgozói kisfilmek, gamifikált oktatási program - több vállalatnál is domináltak. A digitalizáció térnyerése ugyanis megkérdőjelezhetetlen, a vele járó lehetőségek tárháza pedig nagyon gazdag. Barathi Tamás, a Blue Colibri alapítója, s egyben az esemény egyik szponzora is kiemelte, hogy rengeteg vállalatnál az egyetlen digitális kommunikációs eszköz az e-mail. Azok a cégek, akik kipróbálták a belső kommunikáció digitális platformra való terelését, igen pozitív tapasztalatokról számolnak be, hiszen így a dolgozók könnyebben elérhetők, egységes felületen láthatják a legfontosabb és leghasznosabb információkat, a fizetés érkezésétől egészen az ebédmenüig. A tartalom kialakításának csupán a kreativitás szab határt. Főként azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzés több telephelyen történik, esetlegesen nem minden dolgozó tud részt venni a megbeszéléseken, nagyon hasznos lehet egy egységes felület, mely folyamatosan frissül.

Az is fontos tanulságát képezte a konferenciának, hogy az egyik leghitelesebb toborzás maga az, ha a vállalat dolgozói mondják el, miért is szeretnek ott dolgozni. Ez megvalósulhat rövid videós tartalmakkal, nagyköveti programmal, de akár inverz interjúval is.

Kilépni a függöny mögül

... munkáltatóként és munkavállalóként is. Számos vállalat küzd azzal a problémával, hogy nem ismerik őket az emberek, mint munkaadó. Így számukra nagy kihívás, hogy felfigyeljenek rájuk az álláskeresők, ám erre a problémára is érkeztek frappáns ötletek. Például az élményen keresztüli toborzás és céglátogatás, aminek a keretében a munkavállalók bennfentessé válhatnak és megismerhetik, hol és hogyan készül egy-egy kedvelt termékük, így a végén ők is kedvet kaphatnak, hogy részesei legyenek ennek a folyamatnak. 

Azonban nem csak a munkaadók, hanem a munkavállalók egy-egy rétege is megküzd azzal, hogy észrevegyék és komolyan vegyék őket. Az idei megoldások közül több vállalat is felhívta a figyelmet az esélyegyenlőségre és az előítéletmentességre. A megváltozott munkaképességű munkaerő kiaknázatlan forrása lehet a munkaerőhiány megoldásának, amennyiben a cégek nyitottabbak, elfogadóbbak és tájékozottabbak lesznek a témával kapcsolatban. Egy-egy siket, nagyothalló vagy mozgáskorlátozott munkavállaló is képes a saját szakmájában ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint a többi munkatársuk. A digitalizáció, a chat, az e-mail-es kommunikáció, illetve a jelnyelvi tolmács szolgáltatás pedig képes áthidalni az információcserével kapcsolatos nehézségeket és kihívásokat. 

Megtartás a munkavállalói élmény fokozásával

Természetesen a munkaerő megtartása is egy megkerülhetetlen téma manapság, így erre is érkeztek megoldások, például az egészségmegőrzés támogatása sportpályázatokkal, egészségesebb büfé-kínálattal, kiterjesztett home office, különleges nőnapi meglepetés, egyedi irodakialakítás és még sorolhatnánk. 

Összességében elmondható, hogy az előadások nagyon inspirálók és tartalmasak voltak, legfőbb céljuk pedig a perspektívánk tágítása és a szemléletünk formálása volt. A témák a közönséget is megmozgatták, rengeteg kérdés érkezett az egyes megoldásokhoz kapcsolódóan, mely őszinte érdeklődésről árulkodott.  

A nyertes pályázatok listája itt érhető el.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés