hirdetés
hirdetés
hirdetés

Better places for people!

Az iroda zöld minősítése növeli a dolgozói elégedettséget?

Gyakran hallhatjuk manapság mind az ingatlanfejlesztők, mind a bérlők részéről a kérdést, hogy milyen jelentősége, szerepe van valójában a zöld és egészséges épületminősítéseknek az irodaházak esetén. A lengyel-magyar barátságon túl a két ország hasonló gazdasági helyzete, irodapiaci fejlődése miatt is érdemes odafigyelni a lengyelországi trendekre, ottani kutatásokra, és a tanulságokat levonni - írja az Iroda.hu.

A Polish Green Building Council 2018-ban a World Green Building Council világméretű kampányának, a Better places for people! keretében készült felmérése során a lengyelországi irodapiacon 700 irodai dolgozó bevonásával arra kerestek választ, hogy vajon az irodákban dolgozó alkalmazottak mennyire elégedettek a saját munkahelyi körülményeikkel, és ez összefüggésben van-e azzal, hogy az épület rendelkezik-e valamilyen zöld minősítéssel.

A felmérés során megkérdezettek túlnyomó többsége legalább heti harminc órát tölt az irodában. A kutatásban szereplő 307 épület 52%-a 2007 után épült. 38 százalékuk BREEAM vagy LEED minősítéssel büszkélkedhet. Érdekes azonban, hogy az alkalmazottaknak csak 27%-a tudta megnevezni, hogy milyen minősítése van az épületnek, amelyben dolgozik. A lengyel irodapiacon egyébként ma már nem ritkaság a minősítés, az új irodaterek 62%-a minősítve van a brit BREEAM, az amerikai LEED, a német DGNB, a francia HQE vagy éppen az összes közül a legholisztikusabb szemléletű, az emberi egészséget előtérbe helyező WELL minősítéssel. Az eredményeket statisztikai módszerekkel elemezték az alábbi 5 fő tanulsággal.

1. Aktív design

A minősített épületben dolgozók 64%-a gondolja úgy, hogy az iroda dizájnja lehetővé teszi számára az aktív, mozgásban gazdag életformát, míg a nem minősített épületeknél ez az arány csak 17%.

2. Növények

A válaszadók 54%-a gondolja úgy, hogy lehetne több irodai növény a környezetében, viszont jó hír, hogy minél újabb az épület, annál jobb a helyzet, és ezt a dolgozók nagyra is értékelik.

3. Hőérzet

A kutatásban résztvevők többségének jó a hőérzete a munkahelyén, de azért nagyjából minden negyedik megkérdezett fogalmazott meg valamilyen panaszt. Közülük a legtöbben nem minősített épületben dolgoznak.

4. Levegőminőség

A köztudatban az él, hogy a lengyel irodák levegőminőségével nincs különösebb gond, mégis a résztvevők mindössze 44%-a érzi úgy, hogy a saját irodájában jó a levegő, közülük is többségében azok nyilatkoztak pozitívan, akik minősített épületben dolgoznak.

5. Akusztika

A kutatás egyik fontos megállapítása, hogy a zajszintnek és az épület jó vagy éppen rossz akusztikájának milyen nagy szerepe van a dolgozók közérzetében és abban, hogy mennyire tudnak hatékonyan dolgozni. Mégis az interjúalanyok több, mint harmada küzd a magas zajszinttel. Az épület kora és az, hogy minősített épületről van-e szó, nem mutatnak különösebb összefüggést, holott mindegyik minősítésnek van vagy vannak elemei, amik az akusztikai komfortot hivatottak szolgálni. Erről itt talál egy kutatást, aki el szeretne mélyedni benne. A WELL szabvány az akusztikára is nagy hangsúlyt fektet, ami akár formálhatja, érzékenyítheti is a hazai beruházók és a mérnöktársadalom szemléletmódját is ezen a téren.

Összességében az látszik, hogy a minősített épületekben dolgozók valóban jobban érzik magukat, de még ők sem elégedettek minden körülménnyel. A fejlesztők, beruházók egyre gyakrabban a BREEAM vagy LEED minősítést szeretnék megkoronázni egy WELL minősítéssel, így bebiztosítva, hogy a fenntarthatósági és energiahatékonysági kritériumok mellett az emberi egészségre és jóllétre vonatkozók is maradéktalanul érvényesüljenek.

A minősítési rendszerek közül a WELL esetén a leghangsúlyosabbak a felmérésben szereplő kritériumok, így érdemes ennek arányát közelebbről is vizsgálni. Lengyelországban eddig egy WELL minősített épület van, míg ötnek van már előminősítése és tizenhárom regisztrációja történt meg. Magyarországon három előminősített projekt van és további hatnál van folyamatban a minősítés. Vagyis az országok méreteit is figyelembe véve hasonlóan haladunk a WELL minősítések terén.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Vedd kezedbe (akár magán, akár szervezeti) céljaidat és dolgozz velük! Vágyakból célok! Változásmenedzsment workshop Limpár Imrével május 14-én

Az MPRSZ tavaly negyedik alkalommal hirdette az Employer Branding Awardot. Május 14-én ezeket a díjnyertes megoldásokat ismerhetik meg a résztvevők.

Ne róluk, hanem velük beszélgessünk! Kékgallérosoktól , IT-soktól, Y-os tehetségektől, kismamáktól lehet kérdezni egy nyitott kerekasztal-beszélgetés keretében május 22-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

hirdetés