hirdetés
hirdetés
hirdetés

Értékteremtő spirál

A vállalati egészségkultúra az új CSR!

Vitathatatlan tény, hogy az egészséges életmódra nevelés össztársadalmi érdek. Annak a szervezetnek, mely hatékonyságnövelésre, profitmaximalizálásra törekszik, a munkáltatói gondoskodást, és ebben a legfontosabb szerepet játszó vállalati egészségkultúrát felsővezetői elkötelezettséggel, vállalati szintű stratégiai prioritássá kell tennie, és már nem elég HR-gesztusként gondolni ezekre az intézkedésekre.

A vállalati egészségkultúra ugyanis nemcsak az egyén szintjén jelenik meg, eredményez produktívabb, kreatívabb, motiváltabb, kevesebbet betegeskedő munkavállalót, hanem értékteremtő spirálként megjelenik a vevői oldalon mint pozitívabb brand-image, mint jobb minőségű szolgáltatás, pénzügyi szinten pedig mint nagyobb bevétel és kisebb költség, azaz magasabb jövedelmezőség.

A jól megtervezett és átgondolt egészségkultúra lojalitást növel, a különlegesség érzetét kelti, s olyan plusz törődést közvetít, mely túlmutat a versenyképes fizetésen és a babzsákon.

Makroszinten pedig egészségesebb és boldogabb társadalmat teremt.

10 rejtett faktor, amely beindítja az értékteremtő spirált

Vállalati szinten ezek azok a „rejtett” faktorok, amelyek segítenek a munkavállalóknak a döntésben, és marasztalják sok évig a dolgozókat az adott vállalatnál, csökkentve ezzel a munkahelyi frusztrációt, stresszt és az annyira rettegett fluktuációt:

  1. Prevenció – szűrővizsgálatok, életmód tanácsadás stb.
  2. Egészséges táplálkozás – egészséges ételválaszték a menzán, gyümölcsnap stb.
  3. Munkahelyi sport – tömegsportversenyeken való közös részvétel, sportnap, multifunkcionális sportbérlet stb.
  4. Egészség-,és balesetbiztosítás
  5. Gyerekbarát vállalati kultúra – gyermekvállalás elősegítése, extra szabadság, gyereksarok, céges gyerektábor, napközi stb.
  6. Rekreáció – masszázs, meditációs programok stb.
  7. Munkakörnyezet – ergonomikus bútorok, gerincbarát székek, csökkentett zajszint, szemkímélő képernyő stb.
  8. Dohányzásról való leszoktatás – kezelések, leszokást ösztönző programok, versenyek stb.
  9. Mentális egészség – coach, pszichológus, pihenőszoba, közösségi tér, extra szabadnap stb.
  10. Környezettudatos közlekedés járműflotta-választás, biciklivel a munkába program, céges bicikli stb.

Te már így csinálod?

A fenti megfontolások hívták életre a beneFIT Prize díjat. Az All You Can Move SportPass (AYCM) és a Humánpolitika.com közhasznú egyesület által 2019-ben közösen megalapított díj célja azon vállalatok díjazása és bemutatása, akik a társadalmi felelősségvállaláson immár a dolgozókba fektetett egészségprogramot értik.

A beneFIT Prize pályázat keretein belül a pályázó vállalatnak lehetősége van bemutatni minden olyan módszert és programot, amellyel gondoskodó, egészségtudatos vállalatként támogatják a munkavállalói jóllétet. A két körös pályázatra 2019. szeptember 9-től, kis-, közép -, és nagyvállalati kategóriában lehet nevezni 2019. október 15-ig, a pályázat menetéről bővebb információk itt találhatók.

 

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés