hirdetés
hirdetés

Dolgozz bárhonnét!

A pandémia után is távmunkázhatnak tovább a Spotify-dolgozók, akár külföldről is

A cég Work From Anywhere nevű programja hosszú távon is lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy szabadon választhassák meg a munkavégzésük helyszínét. Ez lehet az iroda, az otthonuk, vagy egy harmadik helyszín is. A cég még co-working munkavégzési lehetőséget is biztosít azon munkavállalói számára, akiknek hiányzik az irodai környezet, de a lakóhelyük közelében nincs Spotify-iroda.

Egy ideje már népszerű téma volt a Spotify berkein belül (ahogy számtalan más helyen is) a munkavégzés helyszínének jövője. A gondolkodás eredménye a Work From Anywhere (WFA) nevű programjuk bejelentése lett a múlt héten, amely lehetővé teszi, hogy minden munkatárs a neki legmegfelelőbb munkakörnyezetből dolgozzon, és ennek megfelelően akár másik városba vagy akár másik országba is költözzön, ahogy neki a legalkalmasabb.

A program keretein belül a dolgozók kiválaszthatnak egy munkamódot, ami azt jelenti, hogy a menedzserükkel egyeztetve eldöntik, a jövőben az irodából, otthonról vagy kevert felállásban kívánnak dolgozni. Emellett a munkavégzésük földrajzi helyszínét tekintve is nagyobb rugalmasságra lesz lehetőség, mint korábban, mivel a menedzserükkel egyeztetve azt is eldönthetik, hogy milyen városból és milyen országból dolgoznának a jövőben – ez persze csak bizonyos meghatározott kereteken belül lehetséges, az időzóna-eltolódásokból és egyes helyeken a helyi jogi szabályozásokból adódó nehézségek miatt.

(forrás: CNET, newsroom.spotify.com)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés