hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lifelong learning

A jó pap is holtig tanul, avagy az 5 legjobb oldal az önfejlesztéshez

Már nem vágysz vissza az iskolapadba, mégis szívesen fejlesztenéd magad? Javítanál valamely üzleti készségeden? Megtanulnál egy nyelvet? Esetleg kipróbálnád magad a programozásban? A Piac & Profit összeszedte az 5 legjobb oldalt az önképzéshez.

A lifelong learning manapság divatos kifejezés, ahogy az internetes önképzésnek is meglett a maga kultusza, sőt a legtöbb munkahelyen elvárás, hogy az ember fejlessze magát. Oldalak százai jöttek létre pont ezért, ezek közül felsoroltunk ötöt, amit mindenképp érdemes megnézni. 

SkillShare

A skillshare.com főleg a fotósok és designerek között népszerű, pedig rengeteg témakörben vannak oktatóvideóik, a marketingtől kezdve a mobil applikáció fejlesztésen át az írásig. Már 8 dolláros havidíjért megkaphatjuk a prémium csomagot, de ingyenesen is sok érdekes anyaghoz hozzájuthatunk. Van céges csomag is, amire érdemes lehet beruházniuk a vállalatoknak, hiszen így fejleszthetjük a csapatot, valamint a munkamorált és a hangulatot is javíthatjuk egy ilyen aprósággal a beosztottjaink között.

Coursera

Talán a legnépszerűbb oktatóoldal. Több mint 1800 kurzushoz férhetünk hozzá a világ legjobb egyetemeitől. Itt szintén van businesscsomag is. A coursera.org nem pusztán videókat nyújt, hanem komplett vitatereknek ad otthont, elkészített feladatainkról pedig elismert professzorok adnak visszajelzést. A legtöbb kurzus 4–6 hétig tart, és lehetőségünk van vizsgázni is a végén, ha szeretnénk az egyetemi tanfolyam elvégzéséről oklevelet kapni.

Duolingo

Itthon akkor lett igazán népszerű a nyelvoktatásra fókuszáló duolingo.com, amikor a fejlesztők lehetővé tették, hogy magyarul tanulhasson a látogató angol nyelvet. Egy közepes angollal azonban számtalan más nyelvbe belekóstolhatunk. A Duolingo ingyenes, fejleszti a beszédet, a hallás utáni szövegértést, és mindezt játékosan, pontokat gyűjtögetve, versenyezve az idővel vagy akár ismerőseinkkel.

Codecademy

A codecademy.com – nevéhez híven – kifejezetten programozással foglalkozik. Informatikusoknak és bárki érdeklődőnek vagy vállalkozó kedvűnek egyaránt érdemes az oldalra látogatni, hiszen nemcsak elméleti oktatás van itt, hanem egy valós idejű gyakorlóablak segítségével egyből ki is próbálhatjuk az aktuális anyagot. A Codecademy ingyenes, de nem csupán ezért használja több mint 25 millió ember, hanem mert tényleg jó.

Udemy

Olyasmi, mint a Coursera. Van ingyenesen elérhető anyag, és vannak fizetős tartalmak is. Erős az ületre fókuszáló oktató része, és ha érzünk magunkban affinitást az oktatáshoz, mi magunk is az udemy.com tanárai lehetünk egy online kurzus indításával.

(forrás: Piac & Profit)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Meghosszabbított nevezési határidő: május 31.

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Hosszabbított nevezési határidő: június 1.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

hirdetés