hirdetés
hirdetés

Lélegzetelállító munkakörök

9+1 extrém állás a nagyvilágból, amikről még biztosan nem hallottál!

Nemrég bemutattunk 13 bizarr munkakört, aminél kitalálni sem lehet különösebbet. Cikksorozatunk újabb részében további állásokat szedtünk össze a nagyvilágból, amelyekről sokan nem gondolnák, hogy valódi, létező munkakörök, és hogy ezekért emberek ténylegesen pénzt kapnak. Szívesen kipróbálnád valamelyiket?

Nézzük a furánál furább állásokat!

1. Strucc-dajka (Dél-Afrika)

Sok fiatal keresi meg a zsebpénzét babysitteléssel, de akadnak olyanok is, akik embergyerekek helyett struccok dajkálásával keresik meg a napi betevőt. Hogy is kell ezt elképzelni? Dél-Afrikában számos struccfarm található, ahol a nevezett munkakörben dolgozók feladata az, hogy a jellemzően agresszív, harcias és a területüket védő struccoktól megvédjék a fiatalabb példányokat, akik még kevésbé képesek az önvédelemre. Szóval, noha a nevéből talán nem erre asszociálnánk először, de ez egy nagy éberséget és bátorságot igénylő munkakör!

2. Tojásszag-ellenőr

Aki erre a munkára adja a fejét, nem árt, ha erős gyomorral bír, hiszen kevés dolgot tudunk elképzelni, aminek undorítóbb lenne a szaga egy záptojásénál. Márpedig a tojásszag-ellenőröknek éppen a záptojások kiszagolása a feladatuk, amihez az élelmiszeripari termékekben felhasználandó tojások sárgáját és fehérjét kell megvizsgálniuk. Garantáltan nem eszel több omlettet életedben, ha erre a munkára adod a fejed…

3. Panda-bolyhozó (Kína)

A pandákat kihalás fenyegeti, és különösen nehéz szaporítani őket. Az ebben a munkakörben dolgozók feladata ehhez kapcsolódik: az a dolguk, hogy megnyugtassák és hangulatba hozzák a pandákat. Hogy ez pontosan hogyan történik, arról ellentmondásos leírásokat olvastunk, de az biztos, hogy a pandáknak némi motiválásra van szükségük, így a panda-bolyhozók vállára igen nagy felelősség nehezedik.

4. Kígyófejő szakember

Ehhez a munkához kétségtelenül kell némi kurázsi: a kígyófejő szakember feladata ugyanis abban áll, hogy kis edényekbe gyűjtse a mérgeskígyók mérgét, amit aztán ellenszerek és egyéb gyógyszerek készítéséhez használnak fel. Még jó, hogy akad olyan, aki elég bátor ehhez a munkához!

5. Búvár pizzafutár

Floridában van egy víz alatti szálloda, ami már önmagában épp eléggé bizarr. De ami még ennél is bizarrabb, az, hogy egy búvárkodáshoz értő pizzásfiút alkalmaznak, aki a tengeren keresztül vízálló öltözetben a szállodához úszva ellátja őket pizzával. Elsőrangú kiszolgálás!

6. Biciklihalász

Amszterdam tele van csatornákkal (165-tel, hogy egészen pontosak legyünk), és emellett virágzó bicikliskultúrával is rendelkezik. Valószínűleg több kerékpár van a városban, mint ember – innentől már kitalálhatjuk, mi történik, ha a csatornákat és a bicikliket egymás mellé rakjuk: sok. bicikli. a csatornákban. És bizony, az amszterdami vízművek teljes állásban alkalmaznak egy szakértőt, akit azért fizetnek, hogy kihalássza a bicikliket a kanálisokból.

7. Festékszáradás-figyelő

Nem kis monotonitástűrés szükségeltetik ehhez a munkához: ugyanis az ebben a munkakörben dolgozó ember fő feladatköre abban áll, amit a munkakör neve is sejtet, vagyis azt kell megfigyelnie, megfelelően szárad-e a festék.

8. Hivatásos jéghegymozgató

Az e munkakörben dolgozók feladata az, hogy arrébbmozdítsák a jéghegyeket, megelőzvén ezzel, hogy a hajók vagy az olajfúró szigetek beléjük fussanak. A munkakör a Titanic katasztrófája után jött létre.

Kép forrása: http://dailynewsdig.com

9. Hivatásos bocsánatkérő (Japán)

Bocsánatot kérni senki sem szeret különösebben. Ráadásul sokan egyszerűen nem jók benne, így még az őszinte bocsánatkérésük is rosszul sül el – de szerencsére léteznek olyan emberek, akik átvállalják ezt helyettük, persze fizetségért cserébe. Ha szükséges, még néhány könnycseppet is elmorzsolnak.

9+1. Hivatásos Netflix-néző

Képzeld csak el: azért fizetnek, hogy egész álló nap sorozatokat darálj és jobbnál jobb filmeket nézz! Néhány szerencsés számára ez az álom maga a valóság. A Netfilx ugyanis azért fizet valakit, hogy minden tartalmukat végignézze, mielőtt nyilvánosan elérhetővé teszi azokat. Az ebben a munkakörben dolgozó ember feladata az, hogy értékeljen és a megfelelő címszavakkal lásson el minden egyes műsort, ami aztán nekünk, a nézőknek segít abban, hogy könnyebben megtaláljuk, amit keresünk, legyen az egy klasszikus irodalmon alapuló romantikus krimi vagy egy bölcs mondásokban bővelkedő állatos TV-show.

Neked melyik különleges állás a legszimpatikusabb?

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés