hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egyedi légy, ne tucat!

5 ember, aki nem szégyellt bármit megtenni egy-egy állás reményében

Bár jelenleg inkább a jelöltekért mennek vérre a cégek, azért az sosem baj, ha igyekszünk kitűnni a tömegből. Mutatunk 5 igazán kreatív cv alternatívát. Te kit alkalmaznál?

A kiválasztás első lépcsőfoka minden esetben a pályázók önéletrajzának végigfutása, vegyítve a social media fiókok csekkolásával. Ezen a szinten (bár ezt követően is) kifejezetten hangsúlyos, hogy a jelölt maradandó benyomást tegyen, és a gondosan összeállított cv-je ne csak egy darab papír legyen egy hatalmas kupac tetején.

A hagyományos keretekből kitörve a következő öt ember igazán szabadjára engedte a fantáziáját, és teljesen egyedi önéletrajz alternatívával rukkolt elő. Azt már mindenki maga döntheti el, hogy ez számára inkább megnyerő vagy taszító, mindenesetre mi nagyon ötletesnek találtuk őket.

#1 "Kicsién" legóból

Leah Bowman egy összerakható lego figuraként kívánta bemutatni magát az általa áhított cégnél. A kedves gyerekkori emlékei adták az inspirációt saját figurájához, amihez összeszerelési útmutatót is mellékelt, amelyben részletezte az olyan soft skilljeit mint a kreativitás (bár szerintünk ehhez ezek után túl sok kétség nem is fért).

Lego 1

#2 Édes kis csábítás

Nick Begley szintén olyan dolog után nyúlt, ami a legtöbb ember szívének (vagy inkább hasának) kedves. Elkészítette a resumé bart, amely lényegében egy önéletrajz egy tábla csoki formájában. 

ChocolateBar

#3 Játékos megoldás

Az önéletrajzot egy társasjáték formájába önteni igazán figyelemfelkeltő, arról nem is beszélve, hogy a kivitelezés is magáért beszél, amely egy grafikus esetében nem utolsó szempont. A játék a jelölt képességeit, korábbi munkáit és tapasztalait tartalmazta, amelyen a HR-esek dobókocka segítségével mehettek végig.

Board Game

#4 Piacra dobni saját magunkat

Philippe Dubost nem titkolta, hogy el akarja adni magát a kiválasztó szakembereknek, szó szerint áruba bocsátotta magát a népszerű onlie vásárlási weboldal, az Amazonról mintázott oldalán. A kereslet pedig kifejezetten nagy volt Philippe "termékére", mialatt aktív munkakeresésben volt több mint 1,5 millió megtekintés érkezett a weboldalára.

#5 Outside the box helyett inside the box

Az outside the box thinking kifejezetten keresett skill a munkáltatók körében, és hogyan lehetne ezt ötletesebben érzékeltetni, mint pont egy dobozba rejtett önéletrajzzal? Omondi Abudho art director és fotós pont ezt tette, és egy dobozba rejtette szakmai hátterét, amelyet a lehetséges munkáltatói maguk hajthattak össze. A dobozos megoldás 3 igazán kecsegtető ajánlatot hozott Omondi számára.

Foldup box

Egyedi és figyelemfelkető önéletrajzot készíteni sosem rossz ötlet, hiszen csak így tudunk kitűnni az információs zajból. Azonban a kreativitás mértéke már sokkal foglalkozás- és munkáltató függőbb. Egy kreatív szakmánál valószínűleg nyerő ötlet bevállalós megoldásokkal próbálkozni, de mindig fontos tisztában lenni, hogy az áhitott cég kultúrájába még beleférhet-e néhány extrémebb megoldás, vagy érdemesebb a jól bevált hagyományos önéletrjaznál maradni, és azt felturbózni kicsit.

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: LaunchPad)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés