hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nemi egyenlőtlenség

4 nyomós érv a női vezetők kinevezése mellett

Ma a világon nagyjából ugyanannyi kisfiú születik, mint kislány, mégis számtalan kultúrában indulnak hátrányból az úgynevezett „gyengébb” nem tagjai. Szerencsére azért egyre több olyan vállalat van a világon, ahol női vezetőt választanak, de még mindig túlsúlyban vannak a férfi főnökök. Miért érdemes nőt választani egy osztály, egy régió, vagy egy cég élére? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

Az egyik legismertebb női vezető II. Erzsébet, aki 1952 óta igazgatja az Egyesült Királyságot elég nagy sikerrel. Rendkívül népszerű királynő, ráadásul a leghosszabb trónon lévő uralkodó címét is kiérdemelte. Ha ő 25 éves kora óta képes egy egész országot (sőt, többet is) kormányozni, akkor vajon miért nem kapnak a nők több szerepet a világ vállalatainak élén?

1. Sok férfi tulajdonos attól fél, hogy a nők érzelmi alapon döntenek bizonyos kérdésekben, és nem vizsgálják meg például azt, hogy vajon észszerű-e az a döntés, amit ők meghoznak. Ez nem teljesen igaz, ugyanis a nők jellemzően több nézőpontot is megvizsgálnak, mielőtt döntésre jutnának. Ebből következik az, hogy mindenki számára megfelelő lesz a megoldás, és nem csak a saját érdekeiket nézik (természetesen ez nem minden esetben van így, de legtöbbször igen). A női vezetők kevésbé törtetők, mint a férfiak, inkább arra törekednek, hogy a munka megfelelően el legyen végezve, és ez ne menjen a magánéletük, a családjuk rovására. Vannak persze olyan esetek, amikor sajnos a nők cégben betöltött szerepe miatt megy tönkre egy házasság, de ennek bekövetkezéséhez számtalan más tényezőnek is meg kell valósulnia.

2. A másik, hogy akármennyire is az terjedt el, hogy egy férfi a család feje, mégis a nő az, aki összefogja azt: tudja, hogy melyik gyereknek mikor van különórája, miből és mikor írnak dolgozatot, milyen programot szerveztek a hétvégére, kinek mikor van a szülinapja és még sorolhatnánk. Az anyák tartják kézben általában egy család költségvetését is (nem véletlenül választja számtalan nő a pénzügyi szektort), és megszervezik, hogy egy-egy bevásárlás alkalmával a lehető legtöbb mindent vegyenek a legjobb áron.

3. Szerencsére egyre több nő önbizalma erősödik meg a GYES-en töltött évek alatt, így többen már a vállalkozók világába térnek vissza. Magyarországon még mindig kevésbé veszik komolyan a női vállalkozókat, ám az utóbbi időben sokat javult a tendencia, és tényleg egyre több a sikeres vállalkozónő hazánkban.

4. A saját üzlet nyitásának másik oka is van, ugyanis nagyban hozzájárul ehhez, hogy sajnos a munkáltatók még mindig szeretik feltenni az ominózus „Mi lesz, ha beteg lesz a gyerek?” kérdést. Pedig azok a nők, akik kiválóan vezetik otthon a háztartást, jobban átlátják a különböző üzleti szituációkat is, és a felmerülő problémákat is könnyebben ki tudják szűrni. Ezek után minden férfi cégvezetőnek és felettesnek érdemes lenne végiggondolni: vajon számít-e az a pár, otthon töltött nap, ha a vállalat mutatói folyamatosan pozitív számokat hoznak?

További hasonló bejegyzésekért kattints a szerző blogjára vagy Facebook-oldalára!

Juhászné Ráthgéber Réka, Lifestyle & Business coach
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az elmúlt és a mostani hetek már a visszarendeződésen való gondolkozás jegyében teltek/telnek. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Tippek, amivel a HR időt, pénzt spórol és/vagy lojalitást nyer! Olyan szolgáltatókat kértünk fel előadónak, akik elevator pitchszerűen, max. 10 percben válaszolnak az alábbi kérdésre: „Te most miben tudnád segíteni egy HR-es munkáját?”

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés