hirdetés
hirdetés
hirdetés

Inspiráció

Mondd el dalban: toborzás Spotify-playlistekkel

A HPS reklámügynökség újragondolta az álláshirdetés fogalmát, és Spotify-playlistekkel toboroz új kollégákat. 

A kampány elsődleges célja az image-építés, a „buzz” generálása volt, elsősorban ügynökségi körökben. "Aki az elmúlt években megfordult valamelyik budapesti reklámügynökségnél, annak nem kell bemutatni, mekkora munkaerőhiány van a piacon. Óriási a kereslet, a kínálat azonban meglehetősen alacsony... és az ügynökségek csak marakodnak egymással a tehetségekért, miközben a legtöbb álláshirdetés – mint a suszter cipője – nélkülöz minden kreativitást" - írják. 

A HPS célja az volt, hogy  „kihallatszódjon” a megszokott közösségimédiás álláshirdetések keltette kommunikációs zajból. A zenével és a Spotify-jal lehetőségük nyílt egy olyan csatornán keresztül kommunikálni a jövő tehetségeivel, ahol valóban hallgatnak rájuk. Így született meg a HPS Vibes.

A HPS Vibes a Spotify rendszerében létrehozott lejátszási listák válogatása, melyeket különböző ügynökség-releváns szituációkhoz ajánlanak a célcsoportjuknak. "Vannak benne ütős, mai meg nem mai slágerek, merítettünk a mainstreamből és az undergroundból egyaránt, az igazi poén azonban a rejtett üzenetekben rejlik, melyek a számok címeinek összeolvasásával állnak össze a Vibes hallgatósága számára" - írják.

További képekért kattints!

Érdekességek a kulisszák mögül

- "A lejátszási listákban elhangzó üzenetek kidolgozása során a legnagyobb kihívást a kötőszó című számok „levadászása” jelentette (már csak azért is, mert a Spotify keresőmotorja közel sem felhasználóbarát). Így az olyan nóták, mint az EDEN-től az „and” vagy a Smerz Because című dala életmentőnek bizonyultak a keresgélés során.

- Azt meg azért mi se gondoltuk volna, hogy létezik hps című dal... úgyhogy nagyot néztünk, mikor kidobta a kereső.

- A kampány záróakkordjaként arra buzdítottuk a célcsoportot, hogy ha tetszett nekik az üzenet és esetleg kipróbálnák magukat a HPS-nél, fogalmazzák bele elképzeléseiket egy saját lejátszási listába, és küldjék át nekünk CV helyett... szóval, ha bárki kedvet érez egy kis váltáshoz és számcím-kirakóshoz, az most elkezdhet kísérletezni". 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

hirdetés