hirdetés
hirdetés

Férfiakat, nőket, párokat is keresnek

Insta-kamionsofőröket toboroz a Volvo

A COVID-19 okozta járványhelyzet új, naprakész stratégiát követel a fuvarozási piacon is. A csökkenő gépjárműszám javított ugyan a sofőrhiány problémáján, de a szállítási igények növekedése változtathat ezen. A Volvo Hungária Kft. egy meglehetősen formabontó kampányötlettel állt elő, hogy a jövőben várhatóan ismét növekvő sofőrhiányt kezelni tudják.

Fáczán Gergely a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója szerint a 2020-as év a szokásos kihívásokon felül további megoldandó feladatokat állított a vállalat elé. Az év egy erős kezdéssel indult, az ezt követő gazdasági leállás a közúti járművek harmadát parkolópályára kényszerítette. A nyár közepére a nehézgépjárművek nagy része ismét forgalomba állt, azonban mostanra 10%-kal kevesebb kamion közlekedik Európa útjain, mint egy évvel ezelőtt. Ez javított a sofőrhiány problémáján, azonban a vállalatok nagy része azért küzd, hogy jó munkát és versenyképes fizetést tudjon biztosítani munkavállalóinak. A sofőrhiány tehát újra probléma lehet, amikor a kamionos szállítás visszaáll a régi menetrendjébe.
A koncepció: a sofőrélet őszinte bemutatása

A Volvo Trucks mindig fontosnak tartotta, hogy gépjárműveik mellett a sofőrök életét is megjelenítse kommunikációjában. Az új kampányötlet célja, hogy a sofőrszakmát vonzóbbá tegye a fiatal generációk számára is. A tapasztalatok alapján a kamionvezetők többsége nem munkaeszközként, hanem lakóhelyként, a mindennapok színtereként tekint a nehézgépjárművekre.  A sofőrök élete – különösen a járvány időszakban – megpróbáltatásokkal teli, ennek őszinte kommunikációját kiemelt fontosságúnak tartja a vállalat.

A platformválasztással a fiatalabbakat célozzák meg

A Volvo Hungária Kft. olyan platformot választott a szakma megismertetésére, amelyen, nemtől függetlenül, a fiatalabb célközönséget is eléri. A sofőrélet bemutatásához, őszinte, hiteles és izgalmas tartalmakon keresztül az Instagramra vezet az út.

A kampány megvalósításához a Volvo Hungária Kft. olyan magabiztos sofőröket keres, akik nem riadnak meg a szerepléstől és elhivatottak a Volvo Trucks márka iránt. Mivel ez a szakma nem korhoz vagy nemhez kötött, ezért a vállalat egyaránt keres női és férfi sofőröket, továbbá olyan párokat is, akik mindketten a sofőri hivatást űzik. A kiválasztás folyamatában szakmai zsűri vesz részt: Fáczán Gergely, a Volvo Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója, Závodka Nándor, a Trans LTL Kft. ügyvezetője, illetve Aranyi Péter - a Vezess.hu újságírója.

A jelentkezés és a kiválasztás részletei az alábbi linken találhatók.
 
Borítókép forrása: Volvotrucks Instagram
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés