hirdetés
hirdetés

Felejtsd el!

Ha így viselkedik, nem is akar igazán nálunk dolgozni

Van két "kedvenc" HR policym, amit ha sikerülne egy életre elfelejteni, már kevesebb emberfelvétellel kapcsolatos sírást és kevesebb ablakon kidobott milliót könyvelhetnének el a cégek. Az egyik volt a "ha egyszer felmondott, ide többet nem jön.",a másik pedig a "ha így viselkedik, nem is akar igazán nálunk dolgozni". A Y2Y blog szerzőjének írása.

Ahogy leírtam meg is jelent a lelki szemeim előtt a duzzogó, orrfelhúzott (de szép jelző) interjúztató arca. Ha nem válaszol azonnal az emailre, nem akar nálunk dolgozni. Ha kér 10% emelést a bérajánlatunkra nem akar nálunk dolgozni. Ha nem tudja megoldani, hogy délelőtt 11-re jöjjön hozzánk interjúzni, nem akar nálunk dolgozni. Ha kér egy hét gondolkodási időt, mielőtt válaszolna az ajánlatunkra, nem akar nálunk dolgozni. Ha nem fogadja ez az Opel Astrát, mert Aurist szeretne, nem akar nálunk dolgozni. Ha mezítláb húz cipőt júliusban, férfi létére, és még nyakkendőt sem kötött, nem akar nálunk dolgozni. Ha nem tud júliusban kezdeni, mert Fuerteventurán szörfözik, nem akar nálunk dolgozni.

Ha...

Soroljam még? Aki életében interjúztatott már tíznél többször (nem, nem vagyok HR-es, és igen, interjúztattam már, és igen hallgattam végig nem egyszer a fenti litániát), pontosan tudja miről beszélek.

Ezeknek az időknek vége van.

Leendő munkavállalódnak a tiéden kívül még hat ajánlata van az inboxában. A veled versenyző cégek olyan jutattási csomagokat alkalmaznak, hogy excel-táblákban hasonlítgatja az ajánlataikat. 

Nem azért, mert nem akar nálad dolgozni.

Hanem mert szeretne jól dönteni. Mert nem tudja melyik jól csengő ajánlatból mennyi az igaz. Mert ezerrel nyomoz, kutat, hogy megtudja az ismerőseitől és az ismerősei ismerőseitől, hogy abból a cukros mázból, amit a cégedre kentél, mi az igaz és mi nem. 

És sikerülni fog neki. És feltehetőleg jól fog dönteni. Ha pedig rosszul dönt, úgyis meggondolja magát, és ugrik is kifele. Mert tényleg nem érdekli, mit fogsz gondolni róla, hogy huszonhét éves létére annyi munkahelye volt, hogy három oldalas a cv-je. De miért ne tenné, ha egyszer _tényleg_ kapkodnak érte.

Ráadásul tudod mi jár még a fejében, mikor hat napja nem válaszoltál az emailjére, kaphat-e korlátlan telefont vagy tényleg limitálni kell havi 5000 HUF-ban?

HA NEM VÁLASZOL AZ EMAILEMRE, BIZTOS NEM IS AKARJA IGAZÁN, HOGY NÁLA DOLGOZZAK.

(forrás: Y2Y Coaching)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés