hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiválasztás

Ezeket a szarvashibákat ne kövesd el interjúztatóként

Vesztegetik a jelölt idejét, a saját Kicsi-Énjüket keresik, azt hiszik, kihallgatáson vannak… Ezt a 11 hibát követik el rendszeresen az interjúztatók Oleg Vishnepolsky, a DailyMail Online és a Metro.Co.Uk technológiai vezetője szerint.

1. Nem a jelölteket fizetik meg az idejükért, hanem az interjúztatókat. Rendszerint nem gondoljuk, hogy bármi baj lenne azzal, ha a jelölt idejét vesztegetjük – márpedig ez igenis baj.

2. Az interjúztató felkészületlenül érkezik az interjúra, és a jelölt orra előtt futja át annak jelentkezését. Ez szakmaiatlan, éppúgy, mint az, ha nem jelzünk vissza neki a lehető leggyorsabban.

3. Nem magyarázza el, miből áll a munka, nem mondja el, milyen a cégnél dolgozni, nem sorolja fel az előnyöket és a lehetőségeket.

4. Olyasmiket kérdez a jelölttől, mint: „Hol képzeli el magát 5 év múlva?”, ahelyett, hogy elmondaná, ő hol képzeli el a céget 6 hónap múlva.

5. Túl hosszú a folyamat, túl sok interjúztatóval és túl sok körrel.

6. Az interjúztató újra meg újra visszatér ugyanazokra a kérdésekre – mintha csak valami kihallgatáson lennénk.

Kihallgatás?

7. Érdemes megfontolni a jelölt utazási költségeinek megtérítését. Nem oké más pénzével bőkezűnek lenni…

8. Az interjúztatók Kicsi-Én-eket keresnek maguk mellé. Ne azért vegyünk fel embereket, hogy nekünk dolgozzanak! Vegyünk fel olyan embereket, akikkel együtt dolgozhatunk, akiktől mi is tanulnánk, és akik készek tőlünk tanulni.

9. Jókedv és pozitív kisugárzás helyett az interjúztatók gyakran fáradtak, unottnak vagy stresszesnek tűnnek.

10. Csak a hibákat keresik a jelöltekben. Senki sem tökéletes. Nem hajlandóak semmiféle kockázatot vállalni: a tökéletes jelöltre várnak.

11. Fejezzük be, hogy „pályázókként” kezeljük a jelölteket! Kezeljük őket emberekként: úgy, ahogyan azt szeretnénk, ha hasonló helyzetben minket is kezelnének.

(forrás: LinkedIn Pulse)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés