hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ők állják a számlát!

Ez a 9 cég fizet az alkalmazottainak azért, hogy nyaralni menjenek

A Glassdoor a közelmúltban közzétett egy listát azokról a cégekről, ahol anyagi támogatást nyújtanak a munkavállalóknak, hogy nyaralni menjenek. Az alább bemutatott kilenc cég fizeti a dolgozói nyaralását, és egyúttal rugalmas munkalehetőséget kínál számukra, ezzel segítvén megteremteni és megőrizni a munka-magánélet optimális egyensúlyát.

Akár hisszük, akár nem, léteznek olyan cégek, ahol segítik az alkalmazottakat abban, hogy ki tudják fizetni a nyaralásukat. Ez többek közt azért is éri meg a válallatoknak, mert a dolgozók kipihenten jobb teljesítményt nyújtanak a munkában, valamint az elköteleződésük is növekedni fog. Ezen túl számos más előnnyel is jár egy ilyen típusú juttatás, amint azt mindjárt látni fogjuk.

Íme kilenc olyan „rugalmas munkáltató”, akik anyagilag támogatják az alkalmazottaik utazását – de figyelem: mindenki csak saját felelősségére olvasson tovább, mert az itt bemutatott előnyök hatására esetleg komolyan átértékelhetjük, valójában mennyire is csodálatosak a nyári hétfő reggeleink az irodában (még akkor is, ha esetleg ingyen limonádé jár hozzájuk).

1. Az Airbnb bátorítja alkalmazottait, hogy utazzanak

Az online szállásfoglalást kínáló cég az eddigiekben már számtalan utazónak segített szálláshelyet találni, és mint kiderült: saját dolgozóik is kapnak tőlük egy kis segítséget, amikor magáncélú utazásukról van szó. A cég évi 2000 dolláros utazási kupont ad a dolgozóinak.

2. A BambooHR „fizetett fizetett vakációt” kínál fel a nála dolgozóknak

Vakáció Velencében - Forrás: Shansche/iStock

A HR-profilú szoftvercég szintén évi 2000 dollárt szán arra fejenként, hogy a dolgozói nyaralni mehessenek. Ezt „fizetett fizetett szabadságnak” nevezik.

3. Az Evernote korlátlan szabadságnapban részesíti a munkavállalóit

Quadozás Namíbiában

Korábban mi is beszámoltunk a cég által létrehozott appról, amely a munka- és projektszervezést teszi egyszerűbbé. A cég évi 1000 dollárral és korlátlan szabadságnappal könnyíti meg dolgozóinak, hogy kipihenhessék magukat, és kreatív ötletekkel telten térhessenek vissza a munkába.

4. Az Expedia alkalmazottai kedvezményesen vehetnek igénybe utazási ajánlatokat

Fotózás Thaiföldön. Forrás: Rawpixel - iStock

Az idegenforgalmi profilú cégeknél valamennyire kézenfekvő, hogy utazási lehetőségeket ajánljanak fel az alkalmazottaknak. Innen nézve érthető, hogy a népszerű utazásfoglaló oldal, az Expedia segít a dolgozóinak abban, hogy világot lássanak. Az alkalmazottaknak évi 250‒750 dollár értékben visszatérítik a szabadidős célú utazásaikat, emellett kedvezményeket kapnak akkor, ha az oldalon keresztül foglalnak maguknak nyaralást.

5. A FullContact bőkezű utazási juttatásban részesíti dolgozóit

Trolltunga - Norvégia

Az üzleti kapcsolatok kiépítésében és fenntartásában segítséget nyújtó techcég méghozzá mindjárt évi 7500 dollárt kínál nekik kifejezetten utazásra – és megtiltja, hogy alkalmazottai a nyaralás közben dolgozzanak.

6. A Moz bőven hagy időt arra, hogy az alkalmazottai kipihenjék magukat

Pihenés a medencében - Forrás: Bogdanhoda/iStock

A szoftvermarketing-cég meglehetősen vonzó üdülési csomagot kínál dolgozóinak: az alkalmazottak 21 fizetett szabadságnapon túl hét napnyi betegszabadságot, tíz fizetett, üdülésre fordítható szabadságnapot és emellé még 3000 dollárt is kapnak a nyaralási költségeik fedezésére.

7. A TravelZoo is arra bátorítja dolgozóit, hogy utazzanak

Izland - Forrás: Unsplash

Csalóka neve ellenére ez a cég nem csak utazásokat kínál online; ennek ellenére – talán azért is, hogy hűséges legyen a nevéhez – 1500 dollárnyi nyaraláspénzt és három extra fizetett szabadságnapot kínál fel munkatársainak, hogy „foglaljanak maguknak szállást, üdülési csomagot, hajóutat vagy repülőutat” az oldalon található ajánlatok közül, mondta el Michael Stitt, a Travelzoo North America elnöke.

8. A TripAdvisor alkalmazottai bőkezű juttatásokban részesülnek

Elefántháton Nepálban - Forrás: Unsplash

Az Expediához hasonlóan a TripAdvisor is juttatásokat kínál az alkalmazottainak annak érdekében, hogy utazzanak, és a valóságban is tapasztalatokat szerezzenek arról, amivel munkaidőben foglalkoznak. Ehhez évi legalább 250 dollárt kapnak kézhez, de ez az összeg a cégnél eltöltött idővel egyenes arányosságban növekszik. Emellett kedvezményeket is kapnak, ha az oldalon keresztül foglalnak szállást.

9. A United Airlines repülőjegy-kedvezményt ad a dolgozóinak

Azzal nem mondunk sok újat, hogy a United Airlines alkalmazottainak jó része sokat repül, de ne gondoljuk, hogy ezt csakis munkaügyben teszik! A légitársaság dolgozóinak kedvezményes repülőjegyeket kínálnak fel, és emellett korlátlan standby-repülőjegyet is kapnak.

(forrás: Business Insider)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés