hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jóllét

Elviselhetetlen az alapzaj az egyterű irodában? Így kezelje!

Az egyterű irodák elterjedésével egyre fontosabb szempont a munkatársak zavartalan munkavégzése. Beszélgetések, spontán meetingek, telefoncsörgések, mind-mind olyan jelenségek, amelyek befolyásolják a dolgozók komfortérzetét. A Knauf Insulation tippjeit ezért érdemes megfontolnunk, hogy mindenki jól érezze magát, és hatékonyan dolgozhasson.

1. A zaj csökkenthető hangelnyelő burkolatok alkalmazásával. Azonban mivel minden épület más, függően a falak szerkezetétől, felületétől és azok belső kialakításától, a problémák is eltérőek lehetnek. Egy épületakusztikai szakember azonban optimalizáltan tervezheti meg a megfelelő mennyiségű és kialakítású hangelnyelő anyagot.

2. Használjunk puha anyagokat, szőnyegeket, függönyöket, amelyek sokkal jobban elnyelik a hangokat a sík kemény felületeknél, mint például a járólap. Ezek a megoldások már a dizájn szempontjából is meghatározók, hiszen többféle szín és minta áll rendelkezésre.

3. Az egyterű irodákban a zajt térelválasztó falakkal, paravánokkal tompíthatjuk. Itt is már egy csomó trendi terméket használhatunk, sőt, növényekből álló biofalakat is telepíthetünk, amelyek növelik a természetesség érzetet, ráadásul környezettudatos megoldás is.

4. Lehetőleg ne hagyjunk nagy falfelületeket üresen, mert így meggátolhatjuk a hang visszaverődését. Minél több dekorációval, díszítőelemmel lássuk el a falakat.

5. A zajos gépeket, mint például a nyomtatót, a munkatársaktól minél messzebb helyezzük el. Ha lehetőség van rá, akkor önálló helyiségbe vagy elszeparált térbe tegyük.

6. Ha fagyapot burkolatot helyezünk a zajforrás közelébe, akkor annak hangszigetelő hatékonyságát is jobban kihasználhatjuk.

7. Munka közben már csak az egészségünk miatt is óránként fel kell állnunk pár percre, ilyenkor sétáljunk egyet, mozgassuk meg a tagjainkat. Ez nem csak a gerincünkre van jótékony hatással, hanem az irodai zajtól is mentesülhetünk egy kis időre.

8. Koncentrációnk javítása érdekében hallgassunk relaxációs zenét fülhallgatóval. Ez segíti a szervezet regenerálódását, és hatékony megoldás a stressztűrésre.

9. Az ajtók, ablakok hangszigetelése többrétegű üveggel, a keretek gumiszalagos tömítésével a külső zajokat segít kiszűrni. Ez különösen nagy forgalmú utak mentén üzemelő irodaházak esetében fontos.

10. Sokan azt hiszik, hogy a hőszigetelési céllal beépített, habosított műanyag tábláknak jó a hangszigetelő vagy hangelnyelő képességük is, pedig inkább visszaverik a zajokat. Hangelnyelési célra például porózus (pl. fagyapot) vagy speciális perforálással ellátott termékek alkalmazhatók.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés