hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jóllét

Elviselhetetlen az alapzaj az egyterű irodában? Így kezelje!

Az egyterű irodák elterjedésével egyre fontosabb szempont a munkatársak zavartalan munkavégzése. Beszélgetések, spontán meetingek, telefoncsörgések, mind-mind olyan jelenségek, amelyek befolyásolják a dolgozók komfortérzetét. A Knauf Insulation tippjeit ezért érdemes megfontolnunk, hogy mindenki jól érezze magát, és hatékonyan dolgozhasson.

1. A zaj csökkenthető hangelnyelő burkolatok alkalmazásával. Azonban mivel minden épület más, függően a falak szerkezetétől, felületétől és azok belső kialakításától, a problémák is eltérőek lehetnek. Egy épületakusztikai szakember azonban optimalizáltan tervezheti meg a megfelelő mennyiségű és kialakítású hangelnyelő anyagot.

2. Használjunk puha anyagokat, szőnyegeket, függönyöket, amelyek sokkal jobban elnyelik a hangokat a sík kemény felületeknél, mint például a járólap. Ezek a megoldások már a dizájn szempontjából is meghatározók, hiszen többféle szín és minta áll rendelkezésre.

3. Az egyterű irodákban a zajt térelválasztó falakkal, paravánokkal tompíthatjuk. Itt is már egy csomó trendi terméket használhatunk, sőt, növényekből álló biofalakat is telepíthetünk, amelyek növelik a természetesség érzetet, ráadásul környezettudatos megoldás is.

4. Lehetőleg ne hagyjunk nagy falfelületeket üresen, mert így meggátolhatjuk a hang visszaverődését. Minél több dekorációval, díszítőelemmel lássuk el a falakat.

5. A zajos gépeket, mint például a nyomtatót, a munkatársaktól minél messzebb helyezzük el. Ha lehetőség van rá, akkor önálló helyiségbe vagy elszeparált térbe tegyük.

6. Ha fagyapot burkolatot helyezünk a zajforrás közelébe, akkor annak hangszigetelő hatékonyságát is jobban kihasználhatjuk.

7. Munka közben már csak az egészségünk miatt is óránként fel kell állnunk pár percre, ilyenkor sétáljunk egyet, mozgassuk meg a tagjainkat. Ez nem csak a gerincünkre van jótékony hatással, hanem az irodai zajtól is mentesülhetünk egy kis időre.

8. Koncentrációnk javítása érdekében hallgassunk relaxációs zenét fülhallgatóval. Ez segíti a szervezet regenerálódását, és hatékony megoldás a stressztűrésre.

9. Az ajtók, ablakok hangszigetelése többrétegű üveggel, a keretek gumiszalagos tömítésével a külső zajokat segít kiszűrni. Ez különösen nagy forgalmú utak mentén üzemelő irodaházak esetében fontos.

10. Sokan azt hiszik, hogy a hőszigetelési céllal beépített, habosított műanyag tábláknak jó a hangszigetelő vagy hangelnyelő képességük is, pedig inkább visszaverik a zajokat. Hangelnyelési célra például porózus (pl. fagyapot) vagy speciális perforálással ellátott termékek alkalmazhatók.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés