hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mozidélután

11 nagyszerű és elborzasztó toborzóvideó a nagyvilágból

Az employer branding fontossága napjainkban megkérdőjelezhetetlen, és az utóbbi időben számos ötletes toborzóvideóra láthattunk példát. Íme egy csokornyi olyan (többnyire angol nyelvű) employer branding videókból köztük néhány klasszikussal , amelyek vagy nagyon jók, vagy nagyon rosszak, de egy közös bennük: hogy valamilyen irányba kitűnnek, és így tanulni lehet belőlük.

A tanulságokat pontokba szedve közöljük.

1) Legyen világos az üzenet!

A videó tartalmazza az alábbi információkat: 1. pontosan milyen profilú jelölteket keresnek, 2. és mit kell tudni a cégről. A Harley Davidson toborzóvideójában mindez benne van.

2) Legyen a videó beágyazható!

Noha számos rossz példát tudnánk itt felhozni, sajnos egyiket sem tudjuk megmutatni, mivel nem ágyazhatók be. Ha azt szeretnénk, hogy az employer branding / toborzóvideónk blogokon, híroldalakon vagy tumblr-oldalakon keresztül terjedjen, és vírusvideóvá váljon, akkor tegyük beágyazhatóvá! Íme egy szép példa (ahol minden stimmel, csak a beágyazhatóság hiányzik).

3) Ne legyen előre megírt forgatókönyve!

Az autentikus munkavállalói beszámolókat bemutató videók sokkal hatásosabbak. Egyszerűen hitelesebb, ha (legalább majdnem) mindenki önmagát adja, mint például itt:


4) Legyen izgalmas!

Az alábbi videó egyszerre szolgál jó és rossz példával: a CEO monoton szövege kicsit unalmasra sikeredett, ugyanakkor a bemutatott munkahelyi „happy hour” elgondolása például figyelemfelkeltőnek nevezhető.


5) Vigyünk bele kreativitást!

Az alábbi videóban például arra kaphatunk választ, a Wildflower Bread Company alkalmazottai milyen fajta Wildflower kenyér lennének, ha kenyerek lennének. Azt is megmondják, miért szeretnek a cégnél dolgozni, és mi a legmenőbb abban, hogy itt dolgozhatnak. A fura, bájos hangulat megfogja az embert, és tényleg, ki ne akarna ezek után náluk dolgozni?

6) Lazaság!

A Vimeo amatőrjellegű videójában senkinek sincs megírva a szövege, és láthatóan kevés pénzből készült, mégis megragadja a nézőt. És vicces!

7) Vessünk be mozifilmes eszközöket (és ne hagyjuk ki a vígjátéki elemeket)!

A Reddit-felhasználók minden idők legjobb toborzóvideójának választották meg az alább videót, amely egy akciófilm és egy mockumentary minden előnyét egyesíti magában („És ő? Őt csak azért vettük fel, mert jól néz ki... mármint a filmünkben”). Sose akartam rendőr lenni, itt egy pillanatra mégis elgondolkodtam rajta…


8) Férfimellek

A toborzóvideó akkor jó, ha figyelemfelkeltő. Ennek érdekében egészen meglepő dolgokat is beleszőhetünk (mint például a címben szereplő, angolul man boobsnak nevezett jelenséget) – persze csak ha sikerül jól felépíteni, mint az alábbi esetben:


9) Egységes márka

Ilyen az, amikor minden a helyén van, és semmi nem lóg ki, és ettől lesz hiteles és vonzó:


10) Minél rosszabb, annál jobb?

Persze az alábbi videó csak poén, de érdemes megnézni, mert minden lehetséges hiba benne van, amit el lehet követni: az előre betanult szövegektől kezdve a túl gyorsan ledarált információn át egészen az eszméletlenül gagyi vizuális kivitelezésig.


11) És a végére egy igazi (orosz) gyöngyszem:

A Gazprom videójában minden benne van, amiért nem akarnánk ott dolgozni. Bár meg kell adni, a dallam elég fülbemászó…

(forrás: Workology, Youtube)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés