hirdetés
hirdetés

10 álommunkahely

Van, ahol milliós fizetés jár azért, ha munkaidőben alszunk vagy teát szürcsölünk

Mindannyiunknak van álomállása, akár több is: ez a színészettől, a cukrászon át az utazó bloggerig lehet bármi. Viszont vannak olyan foglalkozások, amelyekről nem is gondolnánk, hogy léteznek, mégis állommunka lenne a legtöbbek számára. Hiszen nem lenne jó, ha az alvásért fizetnének? Vagy azért, hogy bejárjuk a világot és teákat kóstoljunk? A HRcentrum listájából kiderül, mik ezek az áhított munkák, és mennyit lehet keresni velük a nagyvilágban. 

Mindenki számára más állás lenne az álommeló: valaki kutyasétáltatóként lenne maximálisan boldog, más pedig szállodaigazgatóként, vagy filmrendezőként. Ebben a listában viszont olyan álommunkákat gyűjtöttünk össze, amelyekről kevesen tudják, hogy léteznek.

Hivatásos ölelő

Munkakör: az ölelés-terápiás szakember a páciensek számára szexuális töltet nélküli érintést, közeledést nyújt. Az ülések alkalmával, mely főként az ölelésre fókuszálnak, más tevékenységeket is űzhet a hivatásos ölelő és az ügyfele: beszélgethetnek, ebédelhetnek együtt, sakkozhatnak, stb. Tehát a szakember a társaságát nyújtja, amelynek része az érintés is, viszont abban határt kell szabni: nem válhat intimmé.

Kereset: hagyományosan 290 forint (1 dollár) egy hivatásos ölelő percdíja. Egy ülés az ölelőszakemberrel 15 percestől akár 5 órás időtartamú is lehet. Tehát egy fél órás ölelő terápiás foglalkozás 8700 forintba kerülhet, és ez még csak a szokványos ár.

Fénydublőr (Stand-in)

Munkakör: ellentétben a dublőrökkel egy fénydublőrnek nem kell veszélyes mutatványokat csinálniuk a színészek helyett. Szerepük annyi, hogy amíg a filmes stáb beállítja a kamerákat, a fényeket, addig nem a színész ül vagy áll be a jelenet helyszínére, hanem a fénydublőre, aki hasonló fizikumú, és ugyanolyan ruhában van.

Kereset: egy hivatásos fénydublőr átlagosan 9,5 millió forintot keres évente. Ezt persze sok tényező befolyásolhatja, többek között az is, melyik színészt tudjuk "helyettesíteni".

Rágógumi tesztelő

Munkakör: megkóstolja az új rágógumikat, és értékelését elküldi az új termékeikről és fejlesztéseikről a gyártóknak. Az új ízek kialakításában fontos szerepe van a tesztelőknek. Egy tesztelőtől elvárják, hogy legalább 70 ízt meg tudjon különböztetni egy csomag rágó alapján.

Kereset: Attól függően, mennyi tapasztalattal rendelkezik a rágógumi-szakértő 10,8-31 millió forint is lehet az éves fizetése.

Chocolatier

Munkakör: a chocolatier nem egyszerűen csokoládékészítő, sokkal inkább művész. A tömeggyártókkal szemben a chocolatier alkotásai a legjobb minőségű csokikból, egyedileg készülnek, folyamatos kísérletezes és a technológiák tökéletesítése mellett.

Kereset: Átlagosan 6 millió forintot keres évente egy csokiművész, de ez széles skálán változhat attól függően, milyen tapasztalt valaki, milyen márkanéven fut, és hol található az üzlete.

Stylist (Personal shopper)

Munkakör: bár leggyakrabban stylistnak fordítjuk, nem teljesen fedi le a personal shopper fogalmát. Ezt a munkát végző személy ismert, és nagyon elfoglalt embereknek dolgozik, akik helyett karbantartja a ruhatárat. Az "öltözködési asszisztenseknek" általában csak egy munkáltatója van, de előfordul, hogy többek ruhatárát igazgatják. Ő vásárol be ruhákból, cipőkből, kiegészítőkből, összeállításokat készít, divattanácsokat ad.

Kereset: 9,95 millió forintot keresnek átlagosan évente, de ebben a szakmában a határ a csillagos ég. Akár 86,5 millió forintot meg lehet éves szinten keresni vele, ha kellően jó referenciákkal rendelkezünk, és jók vagyunk a szakmánkban.

Teakóstoló

Munkakör: gyakorlatilag tea szürcsölgetés. Egy hivatásos teakóstolónak akár 200 csésze teát is meg kell ízlelnie naponta és járatos kell lennie minden elképzelhető teafajtában. Ezen túl elvárás, hogy a világ különböző pontjaira utazzanak, új beszállítók és termékek kipróbálása miatt. Nem hangzik rosszul, igaz?

Kereset: a teakóstolók éves fizetése 11 millió forint átlagosan.

Szinkronszínész

Munkakör: nem azokra a színészekre kell gondolni, akik pl. filmekben a magyar szinkronhangot adják. A szinkronszínészek, akikről most szó van leggyakrabban animált karakternek kölcsönözik a hangjukat, így a képernyőn nem is kell szerepelniük. Ez nagy könnyebbség annak, aki bár nem idegen tőle a hírnév, utálná, ha lesifotósok elől kellene bujkálnia.

Kereset: egy szinkronszínész 8,4 milliót keres átlagosan havonta, de ebben a munkában is függ a fizetés a tapasztalattól, és persze attól is, mennyire lesz népszerű a karakter, akinek a hangját adjuk. Így 5 millió és 22 millió forint között széles skálán mozognak a szinkronszínész keresetek a világban.

Vízicsúszda tesztelő

Munkakör: valószínűleg a vízicsúszda tesztelő a legjobb nyári munka a világon. Bejárják a világot, hogy a legszuperebb és legizgalmasabb csúszdaparkokban csúszdázzanak, majd értékeljék az élmény két szempont alapján: "Legnagyobb csobbanás" és "Adrenalin faktor". Minden költséget a megbízó áll.

Kereset: Körülbelül 8,7 millió forint éves szinten.

Netflix címkéző

Munkakör: miután végig nézted a legújabb filmeket, műsorokat mielőtt felkerülnének a streaming csatornára, el kell látnod őket kulcsszavakkal, amelyek alapján könnyen rájuk találnak majd a nézők. Ha legszívesebben egész nap csak filmeket néznél, akkor neked találták ki ezt a hivatást.

Kereset: a pontos összeget nem árulta el a Netflix, csak annyit, hogy elég jó órabérben alkalmazza a címkézőket, és félállásban végezhető a munka.

Hivatásos alvó

Munkakör: egészen pontosan azért fizetnek, hogy alvást vizsgáló kutatásokban vegyél részt. Ráadásul a NASA-nál! Hát nem lenne szuper ha bárki kérdezi "Hol dolgozol?", azt válaszolni, hogy "A NASA-nál, de gyakorlatilag egész nap csak alszom."

Kereset: 4,3 millió forint átlagosan, mely aszerint változhat milyen kutatásról, és melyik részlegen dolgozunk.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

hirdetés