hirdetés
hirdetés

Turizmusonline.hu felmérés

Hogy látják a helyzetet a turisztikai, vendéglátó szektor munkavállalói? 2. rész

Társlapunk, a Turizmus Online megkérdezte a hazai turisztikai, vendéglátós szektor területén működő hazai cégek munkaadóit, munkavállalóit, hogyan látják jelenlegi helyzetüket, ez évi kilátásaikat. Most a munkavállalói oldal válaszait mutatjuk be, két részre bontva. A munkaadók válaszait itt olvashatjátok.

Bár a felmérés nem reprezentatív jelleggel készült, az anonimitást biztosító kérdőíveket igen sokan küldték vissza: a munkadók közül 258-an, a munkavállalók köréből pedig  526-an töltötték ki, így jelentős mintavétel alapján dolgozhattak, és ez alapján adhatták közre az eredményeket.

123rf
123rf

Az adatok kiértékelésével, és mostantól folyamatos közlésével az a cél, hogy mind a szakma képviselőit, mind a szektor döntéshozóit és érdekképviseleti szerveit segítsék abban, amint lecseng a harmadik hullám, a legjobb, leghatásosabb módon történhessen minden területen az újranyitás. A munkaadói és munkavállalói oldal pedig ismerje meg jobban egymás igényeit, elvárásait annak érdekében, hogy sikeres legyen köztük az együttműködés.

Ki hol, hogyan helyezkedne el?

A legtöbb válaszadónak mindegy, hogy milyen területen helyezkedne el ismét, a lényeg, hogy legyen ismét havi fix jövedelme (40 %.) A szállodaipari szektort elég sokan jelölték meg (15%), mint lehetséges következő munkahelyet. Ami azonban elgondolkodtató, hogy a válaszadók 7 százaléka többé egyértelműen nem szeretne a turizmus ágazaton belül elhelyezkedni, és sokan jelezték (29 %), hogy inkább valamilyen ügyfélszolgálaton, marketing, vagy pénzügyi, netán egészségügyi helyen venné fel a munkát a legszívesebben. (1. chart) 

1. chart
1. chart
 

A most álláskeresők esetében úgy tűnik, kiemelkedő fontosságú, hogy lehetőleg a végzettségének megfelelő állást találjon a munkavállaló, és nagyon is számít, hogy merre van az új munkahely, lehetőleg a lakóhelyhez elérhető távolságra essen. Nem mindegy a műszakok száma sem, valamint, érthető módon, a havi jövedelem összege is meghatározó tényező. 

Elgondolkoztató a munkaadók szempontjából, és emiatt érdekes kiemelni a kapott adatok alapján, hogy a munkát kereső munkavállalók esetében döntő szempont az is, hogy milyen az adott helyen a munkahelyi légkör. (2. és 3. chart)

2. chart
2. chart

3. chart
3. chart

Mi a helyzet a pályaelhagyókkal? Van-e visszaút?

Akik a munkavállalók köréből más ágazatban helyezkedett el, elmondásuk szerint az eredeti szakmájukban többet kestek (54,1%), és közel azonos azok aránya, akik vagy ugyanannyit kerestek korábban, mint jelenleg, vagy pedig most többet visznek haza az új munkahelyükről (22,1 - 23,8 %). (4. chart)

4. chart
4. chart
 

Nagy kérdés, mi történik esetükben, ha vége a járvány okozta válságnak, és visszatérhetnek abba az ágazatba, ahol eredetileg dolgoztak? Sokan azt válaszolták, hogy igen (46 %), vagyis remény van arra, hogy a pozitív hozzállás miatt a pályaelhagyók jórésze ismét a turizmus szektorban helyezkedik el, amint lehet. (5. chart)

5. chart
5. chart

A válaszadók több mint fele (278-an feleltek igennel) munkaadóját sem hibáztatja a történtekért, vagyis úgy ítélik meg, ha rajta múlna, ma is ott dolgoznának, csak az adott körülmények ezt nem tették lehetővé, ezért a visszaút lehetősége nyitott - a munkaadókon múlik, hogy korábbi munkavállalóik többségét vissza tudják-e hívni, amint zöld utat kap az újranyitás, avagy sem. (6. chart)  

6. chart /(balról jobbra): 1. sokkal többet tehetett volna... 6. mindent megtett
6. chart /(balról jobbra): 1. sokkal többet tehetett volna... 6. mindent megtett
 

És akkor jöhet a bónusz?

Mind a kérdőívet beküldők, mind az értékelést végigolvasók körének felajánlja a Turizmus Online, hogy a korábban meghirdetett két nyereményt kisorsolják azok körében, aki a következő LINKRE kattintva kitölti nevét, e-mail címét.

Egy-egy Karrier coaching csomagot sorsolnak ki: a munkaadók és a munkavállalók köréből, amelyet a Business Drive Hungary Kft. ajánlott fel.

Vezetői coaching: A coaching folyamat során igyekszünk feltárni a vezető látható és rejtett erőforrásait, felhasználva személyes fejlődésük, magabiztosságuk és teljesítményük növelésére. Személyre szabottan nyújt segítséget.

Karrier coaching: Sok mindennek kell a tudatában lennünk ahhoz, hogy rátaláljunk a nekünk való munkára és el is nyerjük azt. Ebben fognak segíteni.

Visszaküldési határidő: 2021. március 26.

A két nyertest emailben értesítik, és a turizmusonline.hu oldalon is közzéteszik.

(forrás: Turizmusonline.hu)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés