hirdetés
hirdetés

Appajánló

Sosem emlékszel a jelszavaidra? Most elég lesz csak egyet megjegyezned!

Kész memóriabajnoknak kell születnünk, ha észben szeretnénk tartani az összes létező felhasználói fiókunkhoz tartozó jelszavakat. Nem elég, hogy a magán felhasználású oldalaknál is helyt kell állnunk, külön jelszavunk van a céges gépbe, e-mail fiókba és ki tudja, még mibe. Ebben a káoszban segít eligazodni a 1Password.

Mindannyiunknak számos felhasználói fiókja van különféle oldalakra, amelyeknél nagy valószínűséggel több különböző jelszót használunk. Ha elég bátrak (vagy inkább meggondolatlanok) vagyunk, akkor kijátszhatjuk a rendszert azzal, hogy egy vagy két jelszót váltogatunk a különféle accountjainknál. Azonban ha egyszer meghackelik a gépünket, jó eséllyel férnek hozzá az összes létező fiókunkhoz. Ezt pedig biztosan nem szeretnénk.

Arra, hogy ne kelljen tizen, huszon ki tudja hány jelszót észben tartanunk, valamint ne csak néhány jelszó legyen a tarsolyunkban, megoldást nyújt a 1Password nevű app. Az alkalmazás az összes létező fiókunkhoz tartozó jelszót tárolja, nekünk pedig csak egyetlen egy mesterjelszót kell megjegyeznünk, amivel be tudunk lépni az appba. Azt is kiválaszthatjuk, hogy szeretnénk-e menteni az adatbázisunkat valamely felhőszolgáltatásba mint az iCloud vagy akár a Dropbox.

Az app egyik legnagyobb előnye, hogy böngésző-kiegészítők segítségével egy új oldalra történő regisztrációnál feldobja annak a lehetőségét, hogy elmentse a felhasználónevünket és a jelszavunkat. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy külön felvigyük az új jelszavakat manuálisan, mivel folyamatosan frissül az adatbázis. Régi jelszavainkat is elmenti az adatbázisba, valamint arra is figyelmeztet, ha ugyanazt a jelszót használnánk 1-1 helyen, vagy ha egy jelszó már nagyon régi, vagy nem biztonságos.

A 1Password nemcsak azonosítók és jelszavak tárolására alkalmas, hanem akár 1-1 dokumentumot is elmenthetünk benne, amiket szeretnénk biztonságban tudni, pl. személyes iratokat, klubkártyákat stb.

A 1Password elérhető Mac-re, iOS-re, sőt Android-ra és Windows-ra is.

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.

hirdetés