hirdetés
hirdetés

Appajánló

Sosem emlékszel a jelszavaidra? Most elég lesz csak egyet megjegyezned!

Kész memóriabajnoknak kell születnünk, ha észben szeretnénk tartani az összes létező felhasználói fiókunkhoz tartozó jelszavakat. Nem elég, hogy a magán felhasználású oldalaknál is helyt kell állnunk, külön jelszavunk van a céges gépbe, e-mail fiókba és ki tudja, még mibe. Ebben a káoszban segít eligazodni a 1Password.

Mindannyiunknak számos felhasználói fiókja van különféle oldalakra, amelyeknél nagy valószínűséggel több különböző jelszót használunk. Ha elég bátrak (vagy inkább meggondolatlanok) vagyunk, akkor kijátszhatjuk a rendszert azzal, hogy egy vagy két jelszót váltogatunk a különféle accountjainknál. Azonban ha egyszer meghackelik a gépünket, jó eséllyel férnek hozzá az összes létező fiókunkhoz. Ezt pedig biztosan nem szeretnénk.

Arra, hogy ne kelljen tizen, huszon ki tudja hány jelszót észben tartanunk, valamint ne csak néhány jelszó legyen a tarsolyunkban, megoldást nyújt a 1Password nevű app. Az alkalmazás az összes létező fiókunkhoz tartozó jelszót tárolja, nekünk pedig csak egyetlen egy mesterjelszót kell megjegyeznünk, amivel be tudunk lépni az appba. Azt is kiválaszthatjuk, hogy szeretnénk-e menteni az adatbázisunkat valamely felhőszolgáltatásba mint az iCloud vagy akár a Dropbox.

Az app egyik legnagyobb előnye, hogy böngésző-kiegészítők segítségével egy új oldalra történő regisztrációnál feldobja annak a lehetőségét, hogy elmentse a felhasználónevünket és a jelszavunkat. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy külön felvigyük az új jelszavakat manuálisan, mivel folyamatosan frissül az adatbázis. Régi jelszavainkat is elmenti az adatbázisba, valamint arra is figyelmeztet, ha ugyanazt a jelszót használnánk 1-1 helyen, vagy ha egy jelszó már nagyon régi, vagy nem biztonságos.

A 1Password nemcsak azonosítók és jelszavak tárolására alkalmas, hanem akár 1-1 dokumentumot is elmenthetünk benne, amiket szeretnénk biztonságban tudni, pl. személyes iratokat, klubkártyákat stb.

A 1Password elérhető Mac-re, iOS-re, sőt Android-ra és Windows-ra is.

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Meghosszabbított nevezési határidő: május 31.

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Hosszabbított nevezési határidő: június 1.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

hirdetés