hirdetés
hirdetés
hirdetés

Állásbörze a romkocsmában

Sörözéssel csábítja a munkavállalókat a Dreher

„Keressük söreink legfontosabb összetevőjét: téged!” – ezzel a mottóval tartott különleges állásbörzét a Dreher Sörgyárak. A rendhagyó toborzás és employer branding megoldás tapasztalatairól beszélt Kreiter Éva, a Dreher Sörgyárak hr-igazgatója az idei OHE HR konferencián.

Az egyik budapesti romkocsmába, az Anker'tbe szervezett állásbörzét a Dreher még az ősszel. Az eseményre több száz érdeklődő, elsősorban végzős egyetemista, pályakezdő fiatal érkezett. A főként Y generációsok megismerkedhettek a vállalat munkatársaival, vezetőivel, voltak előadások és egyéb programok is, amelyek a sörgyár mindennapjaiba kínáltak bepillantást. Kipróbálhatták az íztesztelők munkáját és találkozhattak egyes márkák sörnagyköveteivel. Ráadásul mindezt egy korsó sör kíséretében.

Az állás már csak sörhab a tortán

A legtöbb embernek a romkocsmák hallatán ritkán jut eszébe a pénteki lazuláson túl, az álláskeresés lehetősége. Hogyan lehet mégis összekötni a romos belvárosi bérházak udvarán, a lomizásból összeszedett és sörtől ragadó bútorokkal teli környezetet a munkáltatói márkaépítéssel?

A válasz egyszerű: a romkocsma az, ahol a Dreher meg tudta szólítani a célcsoportját. Talán az újdonság varázsa miatt is rengeteg érdeklődő vett részt a rendhagyó eseményen, ahol elég sok cv landolt az erre a célra kihelyezett ládákba. Az állásbörze során egyrészt testközelről ismerkedhettek meg a jelöltek a cég munkatársaival, másrészt nagyot dobott a brand megítélésén is. 

Neked mi a romkocsmád?

A Dreher esetében adott volt a romkocsma,  a többi cégnek pedig inspirációként szolgálhat, hogy mi az a hely, ahol a célcsoportjához izgalmasan tud szólni. 

„A Dreher Sörgyáraknál még nem tapasztalható az a kiugró munkaerőhiány, amely számos más vállalkozást sújt, de látva a munkaerőpiaci trendet, fel kell készülni erre a lehetőségre is” – mondta Kreiter Éva, a Dreher Sörgyárak hr-igazgatója, aki a hosszú távú munkaerő-stratégiában, megkülönböztető, interaktív és élményalapú toborzásban látja a megoldást.

A sikeres toborzáson túl a kezdeményezésnek belső csapatépítő jellege is volt. A romkocsmai projekttel kapcsolatos szervezésekbe önkéntes alapon jelentkezhettek a dolgozók. A közös brainstorming és tervezgetés pedig csak még jobban összekovácsolta a belsős csapatot.

A Dreher példáját követve minden cégnek át kellene gondolni, hogy mi az a platform, amin keresztül hitelesen tud szólni a jövőbeli munkavállalóihoz. Merjünk nagyot vállalni, és kilépni a megszokott keretekből!

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés