hirdetés
hirdetés

Család ÉS karrier

„Pelenkázz, tovább élsz!”

Karrier vagy család? Továbbra is sokak dilemmája, pedig kutatások is bizonyítják, hogy a kettő nemhogy gyengíti, de sokszor erősíti egymást.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek, ennek érdekében 2012 óta szerveznek ismert pszichológusokkal előadás sorozatokat „Család és Karrier? címen.

Az idei őszi sorozat egyik vendége Dr. Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem oktatója, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkéntese, a Családbarát felsőoktatás munkacsoport vezetője, aki a családot, mint erőforrást vizsgálta kutatásaiban. Olyan kisgyermekes anyukákat keresett fel, akik GYES vagy GYED ideje alatt végezték felsőfokú tanulmányaikat. Utánkövetéses megfigyelésének központi kérdése az volt, hogy az anyák hogyan boldogulnak a felsőoktatás padsoraiban, s miután végeztek, és kikerülnek a munkaerőpiacra, miként állják meg a helyüket. Kell-e választaniuk a család és karrier között, vagy összeegyeztethető a kettő? Valóban erőforrásként tud működni a család a karrier terén is?

Nem a karriertől, a családtól lesz boldog az élet

Az előadó néhány releváns demográfiai adatot is kivetített, amikből kiderül, hogy az élveszületések száma csökken, az átlagos élettartam növekszik, a házasságok száma csökken, a válásoké nő, az alternatív párkapcsolatok egyre népszerűbbek, az első gyermek megszületése kitolódik. (Míg a ’90-es években a nők első gyermeküket 24 éves koruk körül vállalták, ez 20 év alatt eltolódott a 30. életév környékére.)

Ezek alapján egy kevésbé egészséges korfa rajzolható ki öregedő társadalmunkról, 2100-ra ilyen tendenciát követve szinte nemzethalálról beszélhetünk. Az okok között találhatjuk azt is, hogy a kevesebb házasságból, később és kevesebb tervezett gyermek születik. Ez pedig azért is lehet, mert a fiatalok sokkal több időt töltenek a tanulással.

Ha már valaki elvégez egy egyetemet, érthető, hogy szeretné az addig befektetett időt, energiát, anyagiakat a munkaerő piacon kamatoztatni. A karrier kiépítése megkezdődik az egyetem alatt és/vagy után, de mindemellett a magánéletben, a családban is jó, ha helyt tudnak állni, mivel egyik élettér kölcsönhatással van a másikra.

Kopp Mária és Skrabski Árpád azt írja tanulmányában, hogy akik számíthatnak a családra bizonyos élethelyzetekben, azoknál a testi-lelki jólét, és az életminőség mutatók erősebbek.  A jó kapcsolat a családdal egyfajta védőhálót jelent a külvilág káros hatásaival szemben. Egy nemzetközi vizsgálat kimutatta, hogy az a férfi, aki jó kapcsolatot ápol feleségével, ötször akkora valószínűséggel éli meg a 69. életévét, mint kevésbé jó házasságban élő társai. Annak, aki a gyermekével tart fenn boldog kapcsolatot, négyszer valószínűbb, hogy hosszú élete lesz. Nagy igazságot hordoz magában a „Pelenkázz, tovább élsz!” jelmondat. A kutatások is arra világítanak rá, hogy nem a karriertől, inkább a családtól lesz boldog és teljes az élet.

„Segít a párom”

„A jól működő kapcsolat kreatív energiákat szabadít fel.” írja Kopp-Skrabski. Ha egy pár jól működik együtt a mindennapjaiban, szép eredményeket képesek elérni együtt és külön-külön, az élet bármely területén, így a karrierben is. Gondoljunk csak a Nobel-díjas Curie-ékre vagy Hosszú Katinkáékra, de akár különböző tudományok képviselőire, a Kopp-Skrabski házaspárra. A magánéleti kapcsolatok és a szakmai sikerek összefüggenek.

Dr. Engler Ágnes kutatása a fentiek kimutatásáról szól. Több mint 1000 levelezős, 18 év feletti, sokszor már családos egyetemistát kérdezett meg. Megnézte, hogy kik az eredményes tanulók. Mitől függ, hogy valaki sikeres-e a tanulmányaiban? A vizsgálat azt mutatta, hogy a saját család nagy szerepet játszik: házastárs vagy partner létezése, a gyermekeik életkora és száma befolyásolta az eredményességüket. A házasságban élő felnőtt tanulók voltak a legeredményesebbek a tanulmányokban. Sok megkérdezett hasonló mondatokokkal indokolta sikereit: „ott van a párom, aki segít mindenben”. Egy nagyon erős partneri támogatás a szakmai karriert ilyen szempontból is befolyásolni tudja.

Engler nappali tagozatos egyetemi hallgatók körében végzett 2015-ös felmérése szerint, a legtöbben szeretnének házasodni, párjukkal hosszú távú terveket dédelgetnek. Akik párkapcsolati szempontból jobban elkötelezettek, nagyobb gondosságot mutatnak tanulmányaikban, aktívabbak az órán. A másik csoport, akik kevesebben vannak, hanyagabbak, nem annyira elszántak, kevésbé motiváltak, és hajlamosak arra, hogy etikátlan magatartást tanúsítsanak a kreditek megszerzéséért. Mi következik ebből a munka világában? A párkapcsolati és a szakmai elköteleződés összefügg. A munkaerőpiacon végzett teljesítmény is összeköthető azzal, hogy milyen párkapcsolatban élünk. A stabil társas támogatás és családi háttér növeli a szakmai hatékonyságot.

Családanya = energiabomba?

De mi a helyzet a gyermekvállalással? Valóban hátráltató tényezőként jelenik meg a gyermek a szakmai karrierutakban? Több megkérdezett, még gyermektelen interjúalany úgy nyilatkozott a körülöttük lévő édesanya társaikról, hogy úgy látják, a gyermek nem elvesz, inkább energiát ad, szinte „energiabombákká válnak”. Az országos kutatási eredmények is azt mutatják, hogy a családanyák sokkal aktívabbak, komolyabban veszik kötelezettségeiket, felülteljesítenek a gyermektelenekhez képest. A többgyermekesek ráadásul a legjobban teljesítők. Hogyan lehetséges ez? A gyermekek és a család mellett nagyon jól kialakíthatók bizonyos képességek, mint például az időmenedzselés vagy a logisztika (mikor, kit hová kell gyorsan elvinni) készsége. Ezek valószínűleg konvertálhatók a szakmai életútba is.

Volt olyan cégvezető, aki bevallotta, hogy felvételkor pozitív diszkriminációval él a családanyákkal szemben, mivel úgy érzi, hogy a gyermekesek megbízhatóbbak, lojálisak, időben beérnek (mert el kell vinni munkakezdés előtt a gyermeket az iskolába), biztonságot keresnek a munkaerőpiacon és nem váltogatják az állásaikat.

Az adatok tükrében nem állítható, hogy a család és a karrier kiütné egymást, így választanunk sem kell köztük. A kutatási eredményekből kitűnik, hogy a „család vagy karrier” dilemmája feloldható és átfordítható „család és karrier” megoldásra.

 

Vitéz Veronika
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés