hirdetés
hirdetés

CX-Ray

Online eszköz a szervezeti gyógyuláshoz

A COVID-19 utáni talpraállás a legtöbb cégnek komoly kihívást jelent. A fizikai visszatérés az irodába, a munkavállalók felkészítése az újrakezdésre, a járvány miatti frusztráció leküzdése nagyon sok energiát emészt fel a vezetőkben. Mindezen problémák mellett jól jöhet egy olyan online eszköz, amely levesz egy terhet a vezetők válláról, valamint segít nekik a beosztottaik motiválásában.

A CX-Ray eszköze a problémára

A HR támogató eszközeiről már ismert CX-Ray júniusban lépett piacra vadonatúj fejlesztésével, a célértékelési rendszerrel. Az új eszköz képezi az általuk felállított teljesítményértékelési rendszer egyik lábát, a másik, kompetenciaértékelés mellett. A célértékelési rendszerük a Management By Objectives (MBO) vezetési elv hagyományát követi: funkciója, hogy a munkavállaló részére a közvetlen felettese egyéni célokat határozzon meg egy közös beszélgetést követően. Fontos, hogy ezek az egyéni célok a szervezeti célok eléréséhez járulnak hozzá, tehát egy fentről lefelé haladó célkitűzési rendszert feltételeznek. Az egyéni célok elérésének módját már maga a munkavállaló alakítja ki, megfelelő ellenőrzés és felhatalmazás mellett. A felettesek a különböző célokat kategóriákba sorolhatják, valamint súlyozhatják, kialakítva ezzel a célok részletes rendszerét. A teljesítményértékelési időszakban ezeket a kitűzött célokat mind a munkavállaló, mind pedig a felettes egy, a szervezet által meghatározott szempontrendszer szerint értékelheti.

A rendszer előnyei

A CX-Ray új rendszerének előnye, hogy egy felhasználóbarát felületet szolgáltat az eddigi excel-táblák bogarászása helyett, valamint biztosít egy közös platformot a felettes-beosztott kommunikációjához. Mindezek mellett pedig azáltal, hogy a munkavállalóban tudatosul, mi az ő hozzájárulása a szervezeti célok eléréséhez, növelhető az elköteleződése a vállalat iránt. Végül  egy ilyen új rendszer bevezetése a járvány okozta kontrollvesztett állapotot is helyre tudja billenteni: a munkavállaló egy stabil alapot, egy részletes tervet kap a munkavégzéshez, amely mentén újra kezébe veheti az irányítást saját munkafolyamatai felett.

A CX-Ray tehát a célértékelési, valamint kompetenciaértékelési rendszerével egy egységes teljesítményértékelési rendszert biztosít a vállalatok számára, amely használatával a vezetők elősegíthetik csapatuk motivációjának fenntartását a szervezeti célok megvalósításában. A rendszerek egységesek, mégis különböző paraméterek mentén az adott vállalat szervezeti kultúrájához és speciális igényeihez igazíthatóak.  

Még egy érv a CX-Ray mellett: munkájuk során felismerték, hogy a teljesítményértékelési rendszerek mekkora feladatot rónak a HR szakemberekre és a vállalat vezetőire, akik sokszor csak felesleges feladatként és adminisztrációként élik meg az egyébként rengeteg fejlődési lehetőséget magában rejtő teljesítményértékelést. A CX-Ray annak érdekében, hogy a vállalatok biztos alapokkal és háttértudással vághassanak bele ebbe a folyamatba, júliusban útjára indít egy Teljesítményértékelés oktatási csomagot, amely egy közel 4 hetes online formában végezhető kurzust foglal magában. Emellett pedig ingyenes szakmai fórumokat szervez a teljesítményértékeléssel kapcsolatos kérdések megvitatására.

Kipróbálási lehetőségek

Korábbi szokásaihoz híven a CX-Ray erre az eszközére is ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosít minden olyan szervezet számára, aki szeretne egy új teljesítményértékelési rendszert bevezetni, vagy egy korábbi rendszert megújítani, segítve ezzel a visszatérő cégeket. Ehhez nem kell mást tennie a vállalatoknak, mint felkeresni őket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen, és jelezni, hogy érdeklődnek a lehetőség iránt. (x)

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés