hirdetés
hirdetés

HR-humor

Olvasd el a világ legjobb HR-viccét – és gondolkodj el a (szomorú) tanulságain…

Az alábbi sztorit B. Thomas senior toborzási tanácsadó és LinkedIn-influencer „A világ legjobb HR vicce!” címmel tette közzé egy LinkedIn-bejegyzésben. A poénon mi is jót nevettünk, de emellett azért is osztjuk meg, mert ez a kis történet elgondolkodtató kérdéseket vet fel a toborzás-kiválasztással, a céges employer brandinggel és a munkavállalói élménnyel kapcsolatban.

Egy HR-vezető tragikus buszbalesetet szenved, és a mennyország kapuja előtt találja magát. Csakhamar megjelenik Szent Péter, aki a következő szavakkal üdvözli: – Mielőtt berendezkednél, el kell mondanom, hogy van egy kis problémánk… Az a helyzet, hogy még soha egyetlen HR-vezető sem jutott el idáig, ezért most nem igazán tudjuk, mihez kezdjünk veled.

– Á, értem – feleli a HR-vezető. – Mi lenne, ha egyszerűen csak beengednétek?

– Szívesen megtenném – válaszolja Szent Péter. – De meg kell értened, felsőbb utasításra cselekszem. Azt az utasítást kaptuk, hogy egy napra küldjünk le a pokolba, és azután egy napra a mennybe, hogy ezt követően te választhasd ki, melyik helyen szeretnéd eltölteni az Örökkévalóságot.

– Inkább a mennyben maradnék – feleli a HR-vezető. – Sajnálom, de nem térhetek el a szabályoktól… – szabadkozik Szent Péter, azzal betuszkolja a nőt a lefelé menő liftbe, és útnak indítja a pokol felé.

Amint a lift ajtaja kinyílik a pokolban, a HR-vezető egy gyönyörű golfpályán találja magát. A távolban egy klubépületet pillant meg, körös-körül pedig számos barátját, korábban elhunyt ismerős vezetőket ismer fel a tömegben: mind elegáns ruhákat viselnek, boldogak, és örömmel üdvözlik őt.

Miután nosztalgiáznak egy sort a régi együtt töltött időkről, lejátszanak egy golfmeccset, ezt követően pedig elsőrangú ebédet költenek el együtt a klubban. A HR-vezető steaket és homárt eszik. Ebéd után találkozik magával az Ördöggel is (aki igazság szerint egész kedvesnek tűnik), és az este is nagyszerűen telik régi és új ismerőseivel: hajnalig adomáznak, poénkodnak és táncolnak.

A HR-vezető észre se veszi, olyan gyorsan eltelik a nap, és elérkezik a búcsúzás ideje. Mindenkivel kezet ráz, és amikor belép a liftbe, régi és új ismerősei-barátai integetve búcsúztatják. A lift visszaviszi a mennyország kapujához, ahol Szent Péter már vár rá. – Most pedig itt az ideje, hogy egy napot eltölts a mennyországban is – mondja Szent Péter.

A következő 24 órát felhőkön heverészve, hárfajátékkal és énekléssel tölti el. Ezt is majdnem annyira élvezetesnek találja, mint a pokolban eltöltött napját. A nap végén Szent Péter visszatér, és így szól a HR-vezetőhöz: – Eltöltöttél egy napot a pokolban és a mennyben. Most pedig válassz a kettő közül!

A nő egy pillanatnyi gondolkodás után ezt feleli: – A menny is nagyon tetszett, de az az igazság, hogy a pokolban jobban éreztem magam. A poklot választom.

Ezek után Szent Péter ismét a lifthez kíséri őt, és visszaküldi a pokolba. Amint kinyílik a lift ajtaja, a HR-vezető egy kihalt, szennyel és mocsokkal borított pusztaságban találja magát. Megpillantja a barátait, akik rongyokba burkolózva éppen a szemetet szedegetik fel, és kopottas zsákokba gyömöszölik. Csakhamar az Ördög is feltűnik, és a HR-vezető vállára teszi a kezét.

– Nem értem – suttogja a HR-vezető. – Amikor nemrég erre jártam, itt még egy golfpálya volt, amott meg egy klub. Homárt ettünk, táncoltunk, és csodálatos napot töltöttünk el együtt mindannyian. Most meg csak egy kosszal borított pusztaságot látok, és a barátaim nyomorúságosan festenek.

Az Ördög mosolyogva válaszol: – Tegnap volt a kiválasztás, ma viszont már te is a csapat része vagy! ;-)

HA TE SEM IJEDSZ MEG A SZAKMAI KÉRDÉSEK HUMOROS MEGKÖZELÍTÉSÉTŐL, AKKOR GYERE EL HR BEST OF! KONFERENCIÁNKRA, AHOL TÖBBEK KÖZT RÁSKÓ ESZTER HR-MANAGER–HUMORISTA IS ELŐAD MAJD!

 HR Best of! konferencia: A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

Időpont: 2019. február. 13. 09:00

Helyszín: Hatszín Teátrum (1066 Budapest, Jókai u. 6.)

Ízelítő a programból:

  • Valósítsd meg önmagad, és hagyd, hogy mások is ezt tegyék! Előadó: Ráskó Eszter; humorista, hr-manager, pszichológus  
  • Inspiráló vezetők - avagy mi van a csillagok mögött? Előadó: Imre Tóvári Zsuzsa; Hammel & Hochreiter
  • Karriermélypontok, életközepi válság, kiégés… Mit kezdjünk velük? Előadó: Dr. Buda László; pszichiáter
  • Emberi rizikótényezők - a krízis-működés bejóslása. Előadó: Lisznyai Sándor; pszichológus, szervezeti tanácsadó, coach 
  • Kreatív álláshirdetések a nagyvilágból - lehet így is? Előadó: Földi Miklós Dániel; reklám- és neuropszichológus  
  • Célkitűzés, avagy a "jövőből a jelent" logika alkalmazhatósága - Gyakorlati kitekintő. Előadó: Limpár Imre; tanácsadó szakpszichológus
  • Pozitív pszichológia a munkás hétköznapokban. Előadó: Dr. Kovács Eszter; orvos-pszichológus-tanácsadó  

Részletes program és jelentkezés: itt.

(forrás: LinkedIn Pulse)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés