hirdetés
hirdetés

Diverzitás

Mennyi közös van benned a munkatársaiddal?

Sokkal több dolog hoz össze minket, mint gondolnánk. Vajon hány olyan közös témánk van a kollégáinkkal, amiről esetleg nem is tudunk? Egy dán kampány, amiből érdemes tanulni!

A jövő a csapat alapon működő munkahelyeké, épp ezért nagyon fontos, hogy jól tudjunk együttműködni, diverz közegben is; de pusztán a munkahelyi jóllét szempontjából is nagy jelentőséggel bír, hogyan érezzük magunkat a munkatársaink között. Még ha a szervezetpszichológusok szerint nem is egyértelmű, hogy érdemes örök barátságot kötni a mellettünk ülő kollégával, a főnökünkkel vagy éppen a beosztottunkkal, de egy barátságos, elfogadó közeg és alaphangulat rengeteget lendíthet a jólléten, a munkakedven és a produktivitáson.

A munkahelyi jobb kapcsolatok előmozdítására lássunk két jó példát a dán TV2-től! A videókon egy egyszerű és nagyszerű módját láthatjuk annak, hogy a sokszínűség és általában véve egymás nagyobb elfogadásáért céges szinten is tehetünk valamit.

Az alább látható két videó egyben jó példát mutathat arra is, hogy akár csoportcoaching keretében is megkereshetjük a közös pluszt – azt, ami közelebb hoz minket munkatársakként, csapattagokként, és ami megerősíti a köztünk lévő kapcsolatokat azon túl is, hogy egy légtérben, egymás mellett dolgozva töltjük a napjainkat. Egy efféle gyakorlat hozzásegíthet egymás nagyobb elfogadásához, ami a jövő egyre diverzebbé váló munkahelyein mind nagyobb jelentőségre tesz szert.

1. Ez a nemrég magyar fordítással is publikált videó azt mutatja be, hogy sokkal több közös van bennünk általában véve, mint gondolnánk, és hogy mennyiféle váratlan kapcsolódási pontot találhatunk egymás közt:

2. Ebben a korábbi, nagyon hatásos videóban pedig azt nézhetjük meg, hogy mennyire könnyű beskatulyázni másokat a „mi” és „ők” kategóriáiba, miközben az „ők” közé tartozókkal is legalább annyi közös pontot találhatunk, mint azokkal, akikről eleve azt gondoljuk, hogy „közénk” tartoznak:

(forrás: MotivUs Hungary)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés