hirdetés
hirdetés
hirdetés

recruiTECH

Melyek a legújabb trendek a recruitment technológia területén?

Toldi Gábort, a SocialTalent partnerét kérdeztük.

Milyen kihívások állnak a toborzási szakemberek előtt 2019-ben?

A fokozatosan kialakult és jól ismert munkaerőpiaci megközelítés helyett most már a jelöltek által vezérelt piac a meghatározó trend. A vállalatok egyértelműen keresik azokat az új megoldásokat, irányokat, amivel hatékonyabban tudják biztosítani munkaerőigényüket. Jól látható a toborzási büdzsék, az ügynökségekre és a bérfejlesztésre költött összegek emelkedése. A folyamat felső határát talán most érjük el, mivel a cégek megelégelték a többletköltségeket. Az új irányok egyértelműek: a belső folyamatok fejlesztése, szoftveres támogatás, a belső toborzási kompetencia fejlesztése, ROI mérése a toborzásra elköltött hirdetési forintok után, továbbá az emberi erőforrást kiváltó megoldások.

A toborzás az emberekről kellene, hogy szóljon. Tényleg ennyire fontos a technológia?

Toldi Gábor

Közelítsük meg a jelölt oldaláról ezt a témát! Mit várnak el a jelöltek? Gyors, egyéni kérdésekre adott, releváns tájékoztatást. Legfeljebb négy hét alatt lefutó kiválasztási folyamatot (fizikai területen kevesebb, mint egy hetet). Mindezt a lehető legkevesebb energiabefektetéssel a jelöltek részéről. A jelöltélmény oly mértékben értékelődött fel, hogy ma már komoly versenyhátrányt jelent, ha egy cégnél ez nem megfelelően működik. Egy IT vagy mérnök szakember nem akar egy 20 perces online jelentkezési folyamatot végigcsinálni. Napjaink jelöltek által vezérelt piacán már a cégeknek kell szolgáltatni. Hamar megítéltetnek azon vállalatok, melyek elmaradott technológiával dolgoznak, és lassan választják ki az új munkatársakat.

Itt jönnek képbe a testre szabott egyedi hirdetési módszerek, a mobilra optimalizált digitális ajánlói rendszerek. Ezért is kiemelten fontos, hogy a toborzási szakemberek fejlesszék magukat. Többek között ezért hoztuk létre a recruiTECH-et is.

Kik lesznek a recruiTECH előadói?

Négy külföldi előadóra és további nyolc magyar szakemberre számíthatnak a résztvevők február 14-én a következő vállalatoktól: LinkedIn, Candidate.ID, Firstbird, XOR, SocialTalent, Cielo, Profession.hu, MP Solution, WHC, Talentuno. (X)

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés