hirdetés
hirdetés

Országos IT Megmérettetés

Megmutatják, mennyire sokszínű az IT-pálya

Gyártósori robotot tervezhetnek, chatbotot fejleszthetnek, és akadályoztatott emberek jobb internetezési lehetőségeiért is hatékonyan tehetnek az II. Országos IT Megmérettetés résztvevői. Az IT pályán a megszerzett tudás akár 1-2 év alatt is elévülhet, ezért azok lesznek képesek jó irányba befolyásolni a jövőt, akik fejlődni, tanulni akarnak – fogalmaztak a szervezők, akik az IT pálya hatalmas sokszínűségére is szereték felhívni a figyelmet.

A kezdeményezéshez idén 19 cég csatlakozott támogatóként és a feladatok szakmai hitelesítőjeként. Ezzel is szeretnék újra és újra felhívni a figyelmet arra, hogy az IT nem egyetlen szakma, hanem sokszínű, itthon is végtelen lehetőségeket rejt, és azok is megtalálhatják benne számításaikat, akik még ma nem is gondolnak rá.

A tavalyihoz képest rengeteg újítással szeptemberben startoló, 10 héten át tartó megmérettetésen a jelentkezők 24 különböző kategóriában, egyre nehezedő feladatok során - a programozástól kezdve az informatikai biztonságon át egészen a Big Data-ig – több területen mérhetik össze tudásukat. A szervező IThon.info csapata minden évet egy jó ügynek szentel. Az idei IT összefogás keretében arra kérik az informatikusokat, hogy tegyenek együtt több millió akadályoztatott ember jobb internetezési lehetőségeiért.

Példát akarnak mutatni

A megmérettetésre jelentkezők belekóstolhatnak egy új gyártósor egyik robotjának tervezésébe, vagy egy olyan chatbot fejlesztésébe, amelytől az esti szórakozáshoz program-javaslatokat lehet kérni; bizonyíthatják, hogy képesek komplett, adattárház-alapú rendszerek megtervezésére és elkészítésére; egyre nehezedő programozási feladványok megoldásával juthatnak ki egy szabadulószobából; az igazi fekete öves JavaScript guruk pedig egy fiktív bank internetbankjának fejlesztésére is vállalkozhatnak. A 10 perces, egyre nehezedő feladatok a 8. fordulóig szabad időbeosztással bárhonnan elvégezhetőek.

„Azokat várjuk, akiknek fontos a folyamatos fejlődés, akik szeretnek játszani, és kíváncsiak arra, hogy hol tart a tudásuk. Ezen a pályán a megszerzett tudás akár 1-2 év alatt is elévülhet, azok lesznek képesek jó irányba befolyásolni a jövőt, akik fejlődni, tanulni akarnak. Őket keressük, mert fontos a jó példa, a példamutatás. Ebben játékban az is nyer, aki nem nyer, hiszen valami újat egészen biztosan tanul és az is előfordulhat, hogy egy játékos valami újat mutat nekünk is. Ezért is ez a mottónk: Tanulj, Taníts, Tűnj ki!” - mondja Pulay Gellért, a versenyt szervező IThon.info alapítója.

Ha a tehetséges szakember fejlődik, a cége is vele fejlődik

“A Sagemcom magyar leányvállalatának jövőképét az egyes emberek és a közösségek új és folyamatosan változó igényei formálják már az 1987-es alapítás óta. Ezek a felhasználói igények folyamatosan új kihívások elé állítanak bennünket is. 2017-ben hoztunk létre Magyarországon egy kutatás-fejlesztési központot, amelynek a feladata a Smart Village és a Smart City területen olyan megoldások fejlesztése, amelyek biztosítják, hogy az ilyen projektek fontos nemzetközi szereplője legyünk. Itthon nagyon sok a tehetséges szakember, akik keresik a megoldásokat, és eközben nemcsak ők fejlődnek, hanem általuk a cégünk is. Ebben a szakmában állandóan újabb és újabb lehetőségek adódnak, de csak azok tudnak benne maradandót alkotni, akiknek fontos a fenntartható fejlődés” - mondja Óvári Szilárd a verseny főtámogatójának, a Sagemcom Fejlesztési Központjának vezetője.

A Megmérettetés a kategóriák legjobbjait díjazza külön-külön, de az abszolút győztes az lesz, aki a legtöbb kategóriában tud kiemelkedően teljesíteni. A “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” díj győztesét elrepítik a németországi Augsburgba, a KUKA központi gyárába, hogy megnézhesse a jövő technológiáját, ahol már most robotok gyártanak robotot, felfedezhet egy futurisztikus világot, és átérezheti egy napra ő is, hogy mit is jelent az „Orange Intelligenz”.

A szakemberek összefogva egy jó ügyért is tehetnek közösen

A versenyre tavaly közel 2500-an jelentkeztek, ezért a szervezők úgy döntöttek, ha már ennyi jó szakember összejön, tudásukkal tegyenek egy jó ügyért közösen. Az idei IT Összefogás során egy célért - és némi plusz pontokért - weboldalak akadálymentesítésén is dolgoznak.

A versenyzők többek közt Linux- és Microsoft Windows-üzemeltetés, AWS – Big Data, Analytics in practice, SQL Server teljesítménymenedzsment, DevOps - GCP, AWS és Kubernetes, IT biztonság, Tesztautomatizálás, Unity és Python kategóriákban mérettethetik meg magukat, a hitelesítő cégek közt pedig olyan nevek szerepelnek, mint az IBM, a Robert Bosch, a DXC Technology vagy a Mito Communications.

 A Megmérettetésre augusztus 8-tól lehet nevezni, a verseny szeptember 12-én indul, és 10 héten át tart.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés