hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tippek a well-being szolgálatában

Legyen a jóllét a vállalati kultúra része!

Ha tenni szeretnél azért, hogy a munkavállalóid ne csak produktívabbak legyenek, de jobban is érezzék magukat, fogadd meg ezt a három tippet a Skanska ajánlásával!

A Skanska évente ismétlődő Munkavédelmi Hetének célkitűzése, hogy felhívja az ingatlanfejlesztő- és az építőiparág figyelmét a folyamatosan növekvő egészségügyi és biztonsági elvárások fontosságára a projekteken. Az idei év kiemelt témaköre az Egészség és Jóllét, ami elsődleges szerepet kap a vállalat életében a mindennapokban munkatársaik és partnereik felé egyaránt. 

Az emberek jólléte nemcsak fizikai, de szellemi állapottól és a környezettől is függ. Ezt az összefüggést megértve, valamint a testünkre és az agyunkra vigyázva, kiegyensúlyozott, boldog és fenntarthatóbb életet élhetünk. A Munkavédelmi Hét keretében az egészségre és jóllétre való törekvés szellemében célunk a Relax, Recharge, Reset, azaz pihenés, feltöltődés, regenerálódás módjainak megtalálása. E három szempontot szem előtt tartva érhetjük el az agyunk és testünk legjobb teljesítményét és gondoskodhatunk arról, hogy mindennapi életünk egyaránt biztonságos, élvezetes és termelékeny legyen.

1. Pihenj!

Kipihenten kreatívabbak vagyunk és jobban teljesítünk. Kulcsfontosságú, hogy felismerjük, akár már a korai jelekből is, hogy kollégáink stressztől terheltek. A sport, a jóga, a meditáció vagy éppen a többiek felé való megnyílás csökkentheti a stressz szintjét.

2. Töltődj fel!

Fontos, hogy időben befejezzük a munkát, mert csak így lesz alkalma agyunknak és testünknek pihenni, eleget aludni és másnap frissen és energikusan folytatni. Az alvás segíti agyunk megújulását, így alapvető fontosságú a folyamatos jó közérzethez, egészséghez.

3. Kezdd újra!

A rendszeres rövid szünetek elősegítik az agy jól megérdemelt pihenését és feltöltődését. A feladat jellegének vagy a napi rutinnak a megváltoztatása gyakran segít. Lehet ez egy rövid képernyőmentes időszak, egy röpke séta az iroda körül vagy a közeli parkban. 

A vállalati kultúra részévé vált a világban a dolgozók egészséges munkakörnyezetének kialakítása, a jogszabályi kötelezettségeken túli egészségmegőrző programok biztosítása. Az elégedett, egészséges munkavállaló a vállalat sikerességének elsődleges kulcsa, hangsúlyozta egészségről és jóllétről tartott prezentációjában dr. Takács Zoltán orvos, vállalati egészségprogramok kidolgozója.

A Skanska minden egyes projektjét vállalati filozófiájának egészségre és jóllétre vonatkozó iránymutatására alapozva tervezi meg. A IX. kerületben található Mill Park irodakomplexum ennek élő példája, amelyről korábban itt írtunk.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés