hirdetés
hirdetés
hirdetés

HRKOMM Award 2017 Best Practices

Leépítés utáni sokk: így rázd fel a szervezetet!

Hogyan rázzuk fel a szervezetet és hozzuk vissza magas szintre a dolgozói elégedettséget a jelentős létszámleépítés után? A CIB Bank HRKOMM Award-aranyérmes megoldását mutatjuk be.

A HRKOMM Award 2017 nyertes pályázatait bemutató sorozatunkban ezúttal a Munkavállalók Felé Irányuló Kommunikációs Megoldások kategórián belül a legjobb változásmenedzsment kampány belső kommunikációját bemutató CIB Bank megoldását tesszük közzé.

2016 késő tavaszán jelentős, csoportos létszámleépítésre került sor a CIB Bankban, ami a válság utáni „nyugalmi évek” után azzal fenyegetett, hogy a rendkívüli energiával 2016-ra újra magas szintet elért dolgozói elégedettség hirtelen újra jelentősen visszaesik, kockáztatva az üzleti stratégia sikerének elérését.

A létszámleépítés és az emberi, ún. gondoskodó elbocsátás program teljes és transzparens kommunikációja után szükségesnek tartották egy átfogó programsorozat felépítését, ami a stabil belső vállalati márka erősségeire építkezve minden pontjában újszerű és bevonó programokkal felrázza a szervezetet.

A négy hónapon keresztül, 2016. szeptember-december között „SHAKE IT UP” néven zajlott programsorozat célja az volt, hogy megerősítsék a Bankcsoport alkalmazásában maradó munkatársak elköteleződését, és a leépítések utáni sokkból felrázzák a szervezetet.

Kulcsár Zoltán - CIB

Az elsősorban belső erőforrásokra támaszkodó, 34 eseményből álló programsorozat kommunikációját az alábbiak köré szervezték:

1. Augusztus vége: bevezető kommunikáció.

2. C – Community: szeptember a közösségépítés hónapja.

3. I – Innovation: októberben fókuszban az innováció.

4. B – Business: novemberben az üzleté a főszerep.

5. December: programzárás év végi díjazással és elismerésekkel.

Innét töltheted le a pályázatot bemutató pdf-et!

hirdetés

Fileok

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés