hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elismerés

Két új taggal bővült a Megbízható Munkaadók köre

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. és a Budapest Bank munkáltatói gyakorlatát is elismerte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A Megbízható Munkaadó Díjat olyan cég kaphatja meg, aki példaértékű módon a kötelezően előírt juttatásokon jóval túlmenően gondoskodik munkavállalóiról.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai zsűrije hét fő területen, közel hatvan szempont alapján értékelte a pályázatokat. Vizsgálták a javadalmazást, a szociális-jóléti juttatások rendszerét, az egészségvédelmi kezdeményezéseket és a munkakörülményeket, a képzési és továbbképzési gyakorlatot, a fejlődési és karrier lehetőségeket is.

Jól teljesített a Hauni Hungaria

A Hauni Hungaria pécsi üzeme Baranya megye egyik első számú munkaadója, ahol csúcstechnológiájú berendezésekkel a világ műszaki élvonalába tartozó termékeket állítanak elő. Az elvárt minőséghez kiválóan képzett és folyamatosan magas színvonalon teljesítő munkavállalókra van szükség, akik a vállalat legnagyobb értékét képviselik.

A Hauni ezért mindent megtesz, hogy ideális körülményeket teremtsen az itt dolgozók – többségében kiválóan képzett fémipari szakemberek és mérnökök – számára. A most elnyert Megbízható Munkaadó Díj odaítélésekor a zsűri több szempontot is figyelembe vett. Például a javadalmazási rendszert, ami a Hauninál több összetevőből áll. A legutóbb az év elején megemelt havi béreken felül átlátható és a munkatársak között széles körben ismert bónuszrendszer és törzsgárda-jutalmak is kiegészítik a kereseteket.

Jól teljesített a Hauni a képzési és fejlődési lehetőségek terén is. A szakközépiskolások és egyetemi hallgatók részére gyakornoki helyet biztosít a cég, de támogatja a főállású kollégák szakmai továbbképzéseit is. Extra motivációt jelent számukra, hogy a tanulást anyagilag is ösztönzi a társaság.

Fontos szempont volt az értékelésnél az új kollégák beilleszkedésének támogatása. A Hauni a személyes kapcsolatok fontosságát felismerve már a kiválasztási folyamatba bevonja az új munkatárs jövőbeli közvetlen felettesét. Később pedig welcome day és a régebb óta nálunk dolgozók önkéntes közreműködésével pártfogó program segíti a gyors betagozódást.

„A legfontosabb célunk, hogy a nálunk dolgozók jól érezzék magukat a Hauninál, mert csak így tudjuk a legjobbakat magunkhoz vonzani és megtartani. Ezért folyamatosan keressük a további lehetőségeket a munkakörülmények javítására” – foglalta össze a budapesti díjátadó ünnepséget követően Katona Gábor ügyvezető.

Egy pénzintézet is elnyerte a díjat

A Budapest Bank számos rangos elismerést kapott már munkáltatói gyakorlatáért, így például idén elnyerte a Pénzügyi szektor legvonzóbb munkaadója díjat (Randstad Award 2018), az elmúlt három egymást követő évben a Legjobb Gyakornoki Munkahely díjat (Zynternship és Colibri Awards), az Év Felelős Foglalkoztatója minősítést (2017), és Az Év Családbarát Vállalata címet (2017) is magáénak tudhatja.

Mindezen szempontokat figyelembe véve döntött úgy a zsűri, hogy díjazza a mintegy 2900 főt foglalkoztató Budapest Bank felelős munkaadói gyakorlatát.

„Az elmúlt időszak díjai és ez a mostani elismerés is visszaigazolja, hogy munkáltatóként jó úton haladunk, sikeresen alkalmazkodunk a változó munkavállalói igényekhez.  Fontos törekvésünk, hogy minden generáció számára vonzó munkahely legyünk.  Sikereinkben kulcsszerepet játszanak a hosszú távon is motivált, felkészült munkatársaink. Kollégáink számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját, előremutató kezdeményezéseikkel aktívan formálhassák munkahelyi környezetüket. Vállalati kultúránkat a támogató, családbarát munkahelyi környezet jellemzi, hozzájárulunk a munka-magánélet egyensúlyának megtartásához. Rugalmas és atipikus foglalkoztatási formákat biztosítunk kollégáinknak, és segítjük a nők karrierépítését. Nagy hangsúlyt fektetünk az új generációra, az utánpótlásképzésre és nevelésre. Ezen törekvésünk sikerességét jól mutatja, hogy az elmúlt három egymást követő évben is elnyertük a Legjobb Gyakornoki Munkahely elismerést, és évről évre egyre több új munkatársunk kerül ki a korábbi gyakornokaink közül” – mondta el Sándor Csaba, a Budapest Bank HR vezetője.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés