hirdetés
hirdetés

Restart-Up kutatás

Kell-e félniük a 45 fölöttieknek az állásinterjún?

Átfogó kutatás indul annak feltérképezésére, hogy miként javíthatók a középkorúak elhelyezkedési esélyei. A kutatást kezdeményező Restart-Up közösség külön az álláskeresők, és külön a foglalkoztatói oldal véleményét is várja. A kutatási eredmények felhasználásával a két oldal között csökkenhet a távolság, eltűnhetnek az előítéletek, és reális elvárásokkal találkozhatnak a korszerű tudással rendelkező középkorúak. Amennyiben álláskeresőként, vagy HR-esként érintett, töltse ki a kérdőívet ön is!

2016-ban csupán önerőből és meglévő szakmai kapcsolatrendszere segítségével végzett kisebb körben hasonló kutatást a Restart-Up közösség. A társaság önkéntes trénerek bevonásával segíti a 45 fölötti diplomásokat, hogy korszerűbb életrajzzal, frissen tartott nyelvismerettel, meggyőzőbb fellépéssel, céltudatosabb érdekérvényesítéssel sikeresebbek lehessenek az állásinterjún. A kezdetek óta már több száz embernek segítő szervezet egyúttal a munkaadói oldal felé is kifejt kommunikációt. Megfigyelésük szerint sok állásinterjú akár banális félreértéseken, tudat alatt táplált előítéleteken is elcsúszhat: az interjúztató és a pályázó közötti korkülönbség, a közösségi médiához való eltérő hozzáállás, az úgy nevezett „rigó utcai akcentus” vagy már néhány avittasnak gondolt szófordulat is lehet oka 45 fölötti, akár több diplomával is rendelkező jelöltek elutasításának, a szakmai megfelelés ellenére.

A Restart-Up kutatása ezúttal a Pénzügyminisztérium anyagi támogatásának köszönhetően sokkal nagyobb kört érhet el! A válaszok birtokában még pontosabban deríthetik fel, hogy mik a valódi okok az állásinterjúk félrecsúszására, és ezek alapján adhatnak megoldást a 45 fölöttiek kezébe.

„A munkaerőpiac eljutott abba a fázisba, hogy minden hadrafogható munkavállalóra szükség van. Ilyen körülmények között nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezres nagyságrendben mondjunk le felsőfokú végzettséggel és szakmájukban óriási tapasztalattal rendelkező emberekről csak azért, mert nem vágják csípőből az interjúztatók keresztkérdéseire a válaszokat” – magyarázza Müller Helga, a Restart-Up közösség operatív vezetője.

A Restart-Up a kutatási beszámolót és az elemzések alapján készített javaslatait az év végéig ígéri közreadni. (X)

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés