hirdetés
hirdetés

Coaching eszköz

(K)Alapos döntéshozás

Életünkben számtalan döntési helyzetbe kerülünk: az ebédmenü kiválasztásától az autóvásárlásig, a nyaralás úti céljának megálmodásától a munkahelyváltásig, a munkatársak kiválasztásától a vállalkozás bezárásáig sokféle szituáció adódik, amikor nehéz döntést kell hoznunk. Döntéseink folyamatát és eredményét nagymértékben befolyásolja személyes attitűdünk: az, hogy korábbi tapasztalataink és személyiségjegyeink alapján milyen szemüveggel nézzük a világot.

Hogyan tudjuk figyelembe venni a mérlegelés során a fejünkben felmerülő rengeteg gondolatot, és miként teremtsünk helyet a szempontok között megérzéseinknek? Ezúttal egy olyan coachingeszközt mutatok be, amelyet önállóan és csoportban is jól lehet alkalmazni döntési helyzetekben.

A Hat gondolkodó kalap módszerét Edward de Bono amerikai pszichológus dolgozta ki harminc éve. A módszer lényege, hogy a döntéshozás során a fejünkben óhatatlanul felmerülő sokféle szempontot „kategóriákba” rendezi: párhuzamos gondolkodást alakít ki.

A folyamatot egy konkrét döntési helyzet végiggondolásával javaslom megismerni. Arra kérem az olvasót, hogy idézzen fel egy aktuális döntési helyzetet az életéből. A hatféle szempontrendszernek egy-egy szín felel meg. Szimbolikusan tegye fel a fejére egymás után az alábbi színű kalapokat, és válaszolja meg a kérdéseket a felidézett helyzetre vonatkozóan:

-    Fehér (információk, tények)

Milyen információk állnak a rendelkezésére? Honnan származnak? Ezek valós tények vagy feltételezések? (Gyakran befolyásolnak bennünket a korlátozó hiedelmeink.) Milyen információkra van még szükség a döntéshez?

-    Piros (érzések, megérzések)

Milyen érzései vannak a helyzettel, illetve az egyes döntési opciókkal kapcsolatban? Milyen sejtései, megérzései merülnek fel? Minden érzés megengedett, és nem igényel indoklást.

-    Fekete (kritikus gondolkodás, óvatosság)

Milyen veszélyek, nehézségek merülnek fel a helyzettel kapcsolatban? Milyen kockázatokkal járnak az egyes opciók? Hol vannak a gyenge pontok?

-    Sárga (pozitív gondolkodás)

Milyen értékek, pozitív aspektusok jellemzik a helyzetet? Milyen előnyökkel járnak az egyes döntési opciók? Mi minden mutatja azt, hogy sikerülni fog?

-    Zöld (kreativitás)

Milyen új, kreatív megoldások lehetségesek? Milyen rendhagyó, újszerű ötleteket lehetne kipróbálni? Gondolkodjon egészen merész, őrült megoldási lehetőségeken. Hogyan oldaná meg a helyzetet, ha nem lennének korlátok? Mi az, ami az álmaiban, vízióiban szerepel?

-    Kék (kontroll, szervezés, struktúra)

Mi az a helyzet, amin gondolkodik? Mi a célja a döntés meghozatalával? Milyen eredményre jutott a fenti gondolatmenettel? Hogyan összegezné a helyzetét és a lehetőségeket? Mit vett észre a folyamat során?

De Bono szerint a Hat kalap módszerének egyik legmeglepőbb előnye, hogy a döntések mintha maguktól születnének meg. Ha önállóan túl nehéznek tűnik ilyen tudatosan irányítani a gondolatainkat, érdemes bevonni valakit a gondolkodási folyamatba.

Csoportos döntéshozatal esetén a módszer segít kiiktatni a különböző személyiségjegyekből adódó konfliktusokat. Vezetői workshopokon gyakran alkalmazom akár ötleteléshez is, és a vezetők szívesen veszik át saját eszközként, amelyet aztán a csapatukban tudnak használni a mindennapi munkájukban.

Szabados Andrea
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés