hirdetés
hirdetés

#plasticfreejuly

Itt az ideje, hogy tegyél valamit a bolygóért a munkahelyeden (is)!

Beköszöntött a július, és ezzel együtt egy kihívás is kezdetét vette, amellyel csak jót tehetsz magadnak és a Földnek is. A műanyagmentes júliust (Plastic Free July2011-ben hirdette meg először az ausztráliai Műanyagmentes Alapítvány (Plastic Free Foundation), de igazán népszerű idén lett, valószínűleg okkal.

2018-ban 170 országból több mint 120 millió ember csatlakozott a felhíváshoz, amelynek lényege nem más, minthogy egy teljes hónapon át nemet kell mondani az egyszer használatos műanyagokra, és megtalálni a plasztik eszközök tartósabb alternatíváit. 

Ezt elsősorban mindenki a saját háztartási gyakorlatainak és életstílusának megváltoztatásával érheti el, de adunk néhány mankót, amiket szem előtt tartva sokat csökkenthetünk az ökológiai lábnyomunkon a munkahelyünkön is.

#1 Gyűjtsd szelektíven a szemetet, a kommunális hulladék közé tényleg csak olyan dolgok kerüljenek, amiket nem lehet újrahasználni vagy újrahasznosítani.

#2 Ha ebédért mész, vigyél saját ételhordót, ne kérj műanyag evőeszközt, sem szívószálat. Ha mindenképp csak szívószállal tudod elképzelni, hogy szürcsölöd a nyári nagy melegben a limonádédat, akkor keress környezetbarát alternatívát! Ez lehet papír, de ha valami tartósabbra vágysz, már lehet kapni fémszívószálat, például itt.

#3 Ha kávéért indulsz, vidd magaddal a saját utazóbögrédet, vagy ülj le és idd meg helyben, ha vízre szomjazol a saját (lehetőleg üveg) kulacsodat. Ma már rengeteg termék közül válogathatunk, amelyekkel nemcsak a bolygónkkal teszünk jót, de stílusosak is lehetünk. Vess egy pillantást az Equa kulacsokra, amelyek mindegyike olyan gyönyörű, hogy öröm lesz belőle inni!

#4 Ösztönözd a többieket is a környezetvédelemre, hívd fel a figyelmüket a műanyagmentes július kihívásra, és vedd rá őket is, hogy csatlakozzanak. Akár ki is találhattok egy pontozási rendszert, amely alapján ranglistát állítotok fel, hogy egy nap alatt ki mennyi műanyaghulladékot került el.

Ha már igazi feketeöves környezetvédő vagy, és nagyobb kihívásra vágysz, további zöld tippekért böngészd át a kihívás hivatalos oldalát, ahol egyébként számos motiváló posztert is találsz, amellyel kidekorálhatod az irodát.

 

 Go green!

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Qubit, Plastic Free July)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés