hirdetés
hirdetés

StatusApp a hatékony kommunikációért

Írd meg és mutasd meg, milyen napod volt a cégnél!

Az IT-szektorban kiemelkedően nagy a munkaerőhiány, ezért stratégiai fontosságú feladat a munkavállalói elégedettség szintjének fenntartása. HRKOMM-nyertes pályázatokat bemutató sorozatunkban ezúttal egy ötletes munkavállalók felé irányuló kommunikációs megoldást mutatunk be a ShiwaForce-tól.

A HRKOMM Awardson a StatusApp a Legjobb visszajelző/teljesítményértékelő rendszer kategória ezüstérmét nyerte el.

Gyorsan növekedő, startup-szellemiségű, agilis vállalatként a ShiwaForce-nál a vezetőknek azzal kellett szembesülniük, hogy már nem tudnak minden munkatársunkkal napi szinten személyesen kapcsolatot tartani, és egyre nehezebbé vált számukra a szervezet napi működését átlátni, folyamatosan figyelemmel kísérni.

Megoldásként a fenti problémára egy agilis és lean management alapokra épülő webes alkalmazást fejlesztettek, amellyel időtakarékosan tudnak minden munkatárs számára lehetőséget biztosítani a vezetőkkel való közvetlen, napi szintű kapcsolattartásra.

Rendszeres, kölcsönös visszajelzések

A munkatársak többsége az Y és a Z generáció tagjaként legszívesebben online kommunikál, így a probléma megoldására egy webes alkalmazást fejlesztettek.

A StatusApp a vezetők informálása mellett a munkatársak napi kapcsolattartására, motivációjának megőrzésére, az employee value proposition (EVP) fejlesztésére, illetve a belső HR- és szervezetfejlesztési területeket érintő feladatok gyors felderítésére egyaránt kiváló eszközzé vált.

Válasz 3 kattintással minden nap

A kezdeti, e-mailes beszámolók bekérése és feldolgozása körülményesnek bizonyult, a vállalatvezetés ezért három rövid, célzott kérdést dolgozott ki, amelyek segítségével minden számukra lényeges kérdésre választ kaphatnak a nap végén.

A kérdések a munkatársak céltudatosságára, a határidők tarthatóságára, a munkavégzés akadályaira kérdeznek rá, és arra, hogyan érezték magukat az adott napon. A kérdések három kattintással megválaszolhatóak. Emellett lehetőségük van arra is, hogy megírják, képpel, giffel mutassák meg, milyen napjuk volt.

Riportok, elemzések

A napi státuszokat az alkalmazás riportokba rendezi, amelyek segítségével a vezetők és adott esetben a HR-munkatársak ránézésre tudják, milyen problémák várnak megoldásra, és kik azok, akikkel másnap személyesen is beszélniük kell.

Pánik és Hurrá gomb

Az idők során két további funkcióval bővítették az alkalmazást: a Pánik gombbal gyors vezetői segítséget, azonnal beavatkozást kérhetnek, ha elakadtak, vagy ha úgy érzik, értelmetlen feladatot kell elvégezniük. A Hurrá gombbal pedig egyszerűen megoszthatják a sikereiket, például egy projekt lezárása vagy egy díj elnyerése után.

Eredmények: a státuszküldés már a napi rutin részévé vált...

A munkatársak számára a státuszküldés már a napi rutin része. A nap végén, mielőtt lezárnák a gépüket, vagy a hazafelé, a buszon, villamoson utazva küldik el a visszajelzéseket. Mint bármely más közösségi alkalmazás használata során, a StatusAppban is végigpörgetik a státuszokat, lájkolnak, kommentelik a képes és szöveges tartalmakat. Másnap reggel pedig már személyesen is reagálnak a közzétett problémákra, a vezetők pedig tudják, milyen sikerei, nehézségei vannak a munkatársaknak.

Javuló hatékonyság és kommunikáció, nagyobb transzparencia

A tapasztalatok szerint a StatusApp bevezetése óta a vezetőknek és a HR-nek könnyebb azonosítani a problémákat, emellett a munkatársak szerint is javult a munkavégzés hatékonysága és a fejlesztői csapatokon belüli kommunikáció, a viták, véleménykülönbségek transzparenciája.

Az alkalmazás használatával a belső kommunikáció számára új csatornát hoztak létre, és értékes segítséget kaptak a vállalat operatív működésének folyamatos fejlesztéséhez, amivel sikerült töredékére csökkenteni a problémafelismeréstől a megoldásig tartó időt.

A rendszeres, kölcsönös visszajelzéseknek köszönhetően a vállalat gyors növekedése mellett is fenntarthatóvá vált az agilis szervezeti működéshez szükséges nyílt és egyenes kommunikáció kultúrája. A napi státuszokból létrehozott személyes és csapatszintű riportok az éves felméréssel, illetve az exit és stay interjúkkal együtt teljes képet adnak vállalati HR számára. Egyúttal elősegítik a munkatársak megtartását és magas szintű elköteleződését a vállalat stratégiai célkitűzései mellett.

2017-es dolgozói elégedettséget vizsgáló felmérésük szerint a munkatársaik 97%-a ajánlaná munkát kereső ismerőseinek a ShiwaForce.com-ot. Ezt az eredményt 2018-as felmérésük eredményei is alátámasztják.

StatusApp fejlesztése folyamatosan zajlik, a szoftverfejlesztői feladatok mellett a munkatársaknak az alkalmazásra vonatkozó észrevételeit is hasznosítják a fejlesztés során. 2018 márciusa óta a StatusApp mindenki számára elérhető és ingyenesen kipróbálható a www.statusapp.hu címen.

Innét töltheted le a pályázatot bemutató pdf-et!

hirdetés

Címkék

Fileok

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés