hirdetés

Karantén-túlélőcsomag

Inspiráló olvasnivaló krízis idejére – II. rész

Új rovatunk indításával segítséget szeretnénk nyújtani olvasóinknak az eligazodáshoz abban, hogy miket érdemes olvasni és hallgatni ebben a rendkívüli helyzetben, és hogy melyek azok az olvasmányok, tartalmak, amik később is elővehetők lesznek. A második részben Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írója osztja meg azokat az olvasmányokat, melyek őt inspirálták, előrevitték ebben az időszakban.

Három különböző könyvet ajánlok a karantén idejére, amivel nem csak az időt lehet elütni, hanem fel is lehet készülni a nagy visszatérésre, valamint az ember fejlődésére is pozitívan hat. Ezek a könyvek kiválóak az önfejlesztésre, viszont szükséges egy kis idő ahhoz, hogy megértsük és alkalmazni tudjuk az általuk leírtakat.

A jó vezetők esznek utoljára – Simon Sinek

Ezt a könyvet már korábban olvastam, viszont az utóbbi 8 hétben ismét a kezembe akadt, és újra belelapoztam. Kiválóan összefoglalja, hogy milyennek is kellene lennie egy jó vezetőnek, valamint, hogy mit lehet kezdeni például válság idején a munkavállalókkal, hogyan lehet őket motiválni, és miként lehet velük úgy együtt dolgozni, hogy ne legyen teher számukra a munkába járás. Mindenképpen ajánlom azoknak a vezetőknek, akik kicsit megtorpantak a koronavírus hatására, akik elveszettnek érzik magukat, vagy éppen egy teljesen új struktúrát szeretnének kialakítani. Én azért szeretem, mert nagyon inspiráló, Simon Sinek több példát is hoz a könyvben a jó és rossz vezetőkre, valamint arra is emlékeztet bennünket, ha összefogunk, sokkal gyorsabban elérjük a célunkat, mintha egyenként hajtanánk. Ez mindenki számára fontos üzenet lehet!

Énmárka – John Purkiss – David Royston-Lee

Sajnos sok embert el kellett bocsátani a munkahelyükről, akik valószínűleg otthon átértékelték az életüket. Számukra ez a könyv egy aranybánya lehet, hiszen felfedezhetik a rejtett értékeiket, megtudhatják, hogy mi az, amiben kimagaslóan teljesítenek, és ezt át tudják ültetni a mindennapjaikba. John Purkiss és David Royston-Lee olvasmányos könyve mindenki számára kötelező alapmű, aki vállalkozni szeretne, aki munkahelyet szeretne váltani, vagy aki most akar elindulni a munkakeresés sűrű dzsungelébe. Számtalan kérdéssel és feladattal járul hozzá az énmárkánk kialakításához, amit a későbbiek során bármikor elővehetünk. 

Siker: a teljesítmény pszichológiája – Megan Kaye

Ez az iromány talán annyiban lóg ki a többi közül, hogy nem egy klasszikus, A5 méretű, keményfedeles könyvről van szó, hanem egy színes-szagos, számtalan illusztrációval, idézettel tarkított kiadványról. Szinte bárhova belelapozhatunk, nem lesz olyan fejezet, ami ne segítene bennünket a pozitív életszemlélet kialakításához, de persze ha az egészet végig olvassuk, akkor tudjuk meg igazán, hogy mi is az a siker. Az ingerszegény home office-ban minden munkavállalónak kell egy ilyen támpont, hiszen talán már látjuk a pislákoló fényt az alagút végén, de azért még eléggé messze van. Megan Kaye több kutatás eredményét mutatja be a könyvben, amivel biztosít bennünket arról, hogy egyediek vagyunk, és mindannyian képesek vagyunk a sikerre a magánéletünkben és a munkahelyünkön is. Több cikkem ötletét merítettem innen, és egy-egy nehezebb napon is ráébresztett arra, hogy a siker az apró részletekben rejlik.

További hasonló bejegyzésekért kattints a szerző blogjára vagy Facebook-oldalára!

Juhászné Ráthgéber Réka, Lifestyle & Business coach
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés