hirdetés

Olvasnivaló újrakezdéshez

Inspiráló olvasmányok krízis idejére – IV. rész

Legyünk csak egy csipetnyivel szerencsésebbek, innovatívabbak, sikeresebbek, hogy az esetleges következő hullámot könnyebben tudjuk átvészelni! Ebben segíthet minket – többek közt – az olvasás. Karantén-könyvajánló rovatunkkal segítséget szeretnénk nyújtani olvasóinknak az eligazodáshoz abban, hogy miket érdemes olvasni ebben a rendkívüli helyzetben. Ezúttal dr. Szarka Emese, egyetemi oktató, VIG tréner, coach ajánl olyan olvasmányokat, amelyek előrevitték őt az elmúlt hetekben, hónapokban.

Wiseman, R. (2009). Szerencseiskola. Hogyan válhatsz szerencséssé?

Dr. Richard Wiseman magyarul megjelent művei közül talán ezt élveztem eddig a legjobban. Nagy izgalommal vetettem bele magam a könyv tesztjeibe, és élvezettel olvastam a hol komikus, hol furfangos kísérletekről, amelyek arról szóltak, hogy ki szerencsés, ki szerencsétlen, ki optimista, ki pesszimista hozzáállással tekint az életében kínálkozó akadályokra, azaz hoppá, bocsánat, lehetőségekre.

Egy olyan helyzetben (kvázi-karantén, koronavírus, világjárvány), amely magában rejti a konfliktus, a katasztrófa, a pánik, az értetlenség, a csalódottság és egyéb cseppet sem pozitív érzelmek teljes spektrumának megélési lehetőségét, még egy magamfajta alacsony vérnyomással rendelkező, alapvetően folyamatosan nyugalmi és flow állapotban levő segítő szakmabelinek is felpezsdítően hatott ez a könyv. Rámutatott erősségeimre, erőforrásaimra, ahol pedig fejlesztendő területre bukkantam, ott hathatós gyakorlati segítséget is kaptam a szerzőtől. Szórakozva tanultam, ismertem meg jobban önmagam, és tettem a napi szintű jóllétemért, ami azóta is kamatozik.

Tina Seelig (2019): Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt!

Tina Seelig a Stanford Egyetem Menedzsmenttudományi Karának tanára, ahol vállalkozástudományt, innovációt és kreativitást oktat. Doktori címét az orvosi karon szerezte idegtudomány témában. Könyvének első fejezetét egy kérdéssel kezdi: hogyan lehet pénzt szerezni, ha mindössze öt dollár és két óra áll a rendelkezésünkre? A szerző számos különleges kihívás és megoldhatatlannak tűnő feladat változatos kivitelezési módjára hoz példát egyetemi hallgatóitól és tapasztalt szakemberektől, amelyek mind arra tanítanak, hogyan lehet csapatban dolgozni, a vállalkozói szemléletet elsajátítani, egyensúlyban tartani a prioritásokat és tanulni a kudarcokból. Seelig lelkes és lelkesítő példáit olvasva éreztem leginkább azt, hogy na, na, most lenne csak igazán jó, ha beülhetnék – azaz beállhatnék – a saját élő egyetemi kurzusomra, ahelyett, hogy hangos ppt-ket, ellenőrző kvízeket és egyéb dokumentumokat gyártok.

A könyvet munkaterülettől függetlenül mindazoknak ajánlom, akik húsz évesen (vagy még később) már találkoztak már olyan helyzettel, amelyre úgy reagáltak, hogy „ez nem fog menni, ezt nem lehet megcsinálni”. Nekem a könyv szárnyakat adott, pedig dúskál a rossz ötletekben. A rossz ötleteket ugyanis nem egyszer kiindulópontnak tartja ahhoz, hogy hogyan lehet belőlük remek ötleteket varázsolnunk.

Richard Bandler (2011): Élj úgy, ahogyan szeretnél! – A gyors és tartós változás titkai

2019-ben frissen végzett New Code NLP Practitionerként boldogan vetettem bele magam az NLP gyakorlatok tudatos alkalmazásába. Néhány hónappal később érdeklődésem és munkahelyi feladataim mentális kapacitásomat egyéb irányba terelték.

Aztán bekövetkezett, aminek be kellett következnie, jött a Covid-19, és kíséretében az ország polgárainak szóló betartandó utasítások. Az utazási idők hirtelen megszűnésével és a feladataim megduplázódásával, a család-munka-magánélet érces hangú triangulum adta menedzselési kihívások megtriplázódásával egyik éjszaka arra riadtam, hogy „úristen, mégsem kell megőrülnöm, van kiút!” Bandler legalább tízféle mentális technikát mutat arra, hogy hogyan bánhatunk jobban hiedelmeinkkel, hogyan változtathatjuk azokat hasznunkra, hogyan tudunk pozitív szuggesztiókat adni magunknak, hogyan tudunk jó döntéseket hozni, a megmérettetésekben sikeresen helytállni, vagy éppen megváltoztatandó szokásainkból a kívánt és vágyott állapotot nagyon gyorsan elérni.

Stephen R. Covey (2019): Valódi nagyság. 12 eszköz a sikerhez

Az, ahogyan Stephen R. Covey a vezetésről, a vezetői attitűdről és a vezetői jellemről gondolkodik, számomra egyedülálló. Életében és tanításai során különbséget tett az elsődleges és a másodlagos nagyság között. Az elsődleges nagyság arról szól, hogy milyen a jellemünk, a belső integritásunk, mik a legmélyebb vágyaink és indítékaink. A másodlagos nagyság olyan értékek csiszolására törekszik, mint amilyen a népszerűség, a megfelelő pozíció és címek, a hírnév, a vagyon, a díjak és az elismerések. A siker mindkét nagyság esetén megnyilvánulhat. Covey az elsődleges nagysághoz vezető út állomásairól gondolkodik ebben a könyvében, amelyhez 12 eszközt ad megfontolásra és gyakorlásra. Ezek az állomások a következők: integritás, hozzájárulás, prioritás, áldozat, szolgálat, lojalitás, kölcsönösség, sokféleség, tanulás, megújulás, tanítás és bölcsesség. Az eszközök pedig a fejezetek végén található töprengtető, önreflexióra serkentő kérdésekből állnak. A könyv feldolgozásához, meglévő szemléletmódunk újragondolásához, sőt ezen állomások alkalmazáshoz idő kell. Talán most ebből több van, talán kevesebb – attól függően milyen döntést hozunk meg. Egyik este úgy döntöttem, itt az ideje, hogy leüljek egy üres naplóval a kezemben. A napló a könyv végére érve betelt. A könyv elsősorban vezetőknek szól, de tapasztalatom szerint nem csak üzletvezetőknek, csoportvezetőknek, hanem szülőknek, családosoknak és egyedülállóknak („önvezetőknek”) is. Covey segít elhelyezni magunkat a világban, és legyünk bármilyen pozícióban, a jellemünk fejlődéséhez tesz hozzá minden egyes mondatával.

A korábbi ajánlókat itt, itt és itt olvashatjátok.

Dr. Szarka Emese
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés