hirdetés
hirdetés

Nyomás alatt

Íme a magas EQ-jú vezetők 2 elengedhetetlen tulajdonsága a Google coacha szerint

Melody Wilding executive coach és viselkedéskutató olyan iparágak képviselőivel dolgozott együtt, mint a technológia, a sport, a szórakoztatás és az élelmiszeripar, valamint olyan nagyvállalatokkal, mint a Google, a Facebook vagy a HP. Úgy találta, hogy az egyéni különbségek ellenére vannak hasonlóságok abban, hogyan tudnak az egyes vezetők megbirkózni a munkájukkal járó bizonytalansággal és stresszorokkal. A sikeres vezetőkre többek közt az jellemző, hogy optimisták ugyan, de csak a realitás talaján, és hogy jól szabályozzák az érzéseiket.

A felsővezetők állandó nyomás alatt állnak. Wilding munkája során abban segített ezeknek az embereknek, hogy egy olyan mentális erőt fejlesszenek ki magukban, amelyre mindenképp szükségük van a sikerhez. A pszichológus megállapította, hogy a folyamatos nyomás alatt álló vezetők olyan pszichológiai készségeket alakítanak ki, amelyek segítségével magukból és másokból is a legjobbat képesek kihozni a legkeményebb időkben. A Karrier Plusz összeszedte, melyek ezek a legfontosabb készségek.

1. Realista optimizmus

A sikeres felsővezetők a visszaeséseket átmenetinek és megoldhatónak gondolják, ezen kívül hisznek abban, hogy képesek pozitív jövőt teremteni – ugyanakkor mégsem vakon optimisták. Felismerik, hogy a jó hozzáállás fontos, mindemellett óvatosan tervezik meg, hogyan küzdjék le a lehetséges akadályokat kórosba forduló aggodalom nélkül. Mivel magabiztosak, tudják, hogyan lehet orvosolni az egészségtelen gondolkodási mintákat, amelyek visszahúznák őket.

2. Érzelmi szabályozás

Amikor dühös vagy, hogyan válaszolsz? Amikor csalódtál valakiben, a tudtára adod, vagy inkább magadban tartod? Vezetői és személyes boldogságunknak is fontos részét képezi az a mód, ahogyan az érzelmeinket kezeljük és kifejezzük. A külső okok megfelelő megválaszolása által a kiváló vezetők képesek gyorsan és tudatosan megnyugodni, és visszatérni egy olyan kiegyensúlyozott állapotba, ahol világosan gondolkodhatnak, és észszerűen reagálhatnak. Az érzelmileg intelligens vezetők nem játszanak áldozatot, vagy dühítik fel a körülöttük lévőket, hanem megosztják, kommunikálják érzéseiket.

Fontos megértenünk, hogy ezek közül egyik képesség sem velünk született, azonban karrierünk során bármikor szert tehetünk rájuk, még akkor is, ha sosem érjük el a felsővezetői szintet. Mint minden készség, a reális optimizmus és az érzelmi szabályozás is megtanulható tudatos gyakorlás és erőfeszítés útján.

Olvasd el az eredeti cikket is, amelyben további fontos pszichológiai stratégiákat találhatsz!

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés