hirdetés
hirdetés

Best of 2020

Íme a 10 legolvasottabb cikkünk a pandémia pszichés hatásairól

Az idei év mindannyiunknak kihívást jelentett, hiszen egy olyan helyzettel találtuk szembe magunkat, amellyel korábban még nem találkoztunk. Az idei évben központi témát jelentett a koronavírus és az azzal kapcsolatos következmények, amelyekről nálunk is számos cikk született. Most összegyűjtöttük számotokra azt a 10 legolvasottabb cikkünket, melyek a pandémia pszichés hatásaival foglalkoznak, hiszen a mentális egészségünk védelme idén kiemelt fontosságú szerepet játszott, és az elkövetkezendő időszakban sem lesz elhanyagolható.

10. Itt az ideje, hogy leszámoljunk a derűlátás zsarnokságával

Napjainkban különös aktualitást nyert Susan David pszichológus többmilliós nézettséget elért TED-előadása, melyben az érzelmeinkkel való megbirkózás fontosságról beszél. Az, hogy hogyan birkózunk meg az érzelmeinkkel, David szerint kihatással van gyakorlatilag minden fontos területre az életünkben: tetteinkre, a karrierünkre, a kapcsolatainkra, az egészségünkre és a boldogságszintünkre is. Mélyen megindító, vicces és potenciálisan sorsfordító TED-előadásában megkérdőjelezi azt a kultúrát (a "hajthatatlan derűlátás kultúráját"), amely a pozitivitást az érzelmi hitelesség fölé helyezi, és elárulja, hogyan lehetünk érzelmileg agilisak.

9. Kiemelt fontosságú a mentális egészségünk védelme

A koronavírus bizonytalanságba sodorta a világot, a pandémiáról szóló hírek körülvesznek minket. Mindez hatással van a mentális egészségünkre is, különös tekintettel azokra, akik szorongással vagy kényszerbetegséggel élnek. Természetes, hogy aggódunk a hírek miatt, ám sok ember számára ez a helyzet súlyosbítja egyébként is meglévő mentális egészségügyi problémáit. Így ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk nem csupán a fizikai, hanem a mentális egészségünk védelmére is – ehhez gyűjtöttünk össze cikkünkben néhány hasznos tippet. 

8. Az emberiség kapott egy újabb esélyt, hogy visszataláljon korábbi fontos értékeihez

Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, többek között az Örökölt sors szerzője a koronavírus következtében kialakult bizonytalan helyzet kezeléséhez adott számos hasznos, gyakorlatias tippet az egyik Facebook-os bejelentkezésében. A hirtelen megváltozott világban helyt állni nem könnyű, a folyamatos stressz, az aggodalomra okot adó hírek gyengítik lelki ellenállóképességünket. Hogyan tehetünk azért, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobban viseljük ezt az állapotot?

7. Vízválasztó lehetett a múlt hét a dolgozók lojalitásában!

Az új típusú koronavírus – COVID-19 – kapcsán a munkáltatók is komoly kihívás előtt állnak. Nagy a tétje annak, ahogy a helyzetet kezelik/kezelték: nem csak egészségügyi és anyagi kockázatot vállalnak, de a dolgozók lojalitását is elmélyíthetik – vagy épp lenullázhatják egy rossz lépéssel.

6. Yuval Noah Harari a világjárványról: A legnagyobb baj a bizalom hiánya 

"Ez a legszörnyűbb járvány az elmúlt száz évben" – nyilatkozta a Sapiens és a 21 lecke a 21. századra című sikerkönyvek szerzője, Yuval Noah Harari a CNN-nek. Azt is elmondta, miért látja jobbnak a helyzetünket ma, mint pl. egy középkori pestisjárvány idején, és hogy miben látja a legnagyobb veszélyeket a jelenlegi helyzetet illetően, rövid- és hosszú távon egyaránt. Emellett felvázolt két forgatókönyvet, amivel kilábalhatunk a válságból.

5. „Rehabilitációs időszak kell a léleknek is, mint a törött lábnak”

Hogyan csináljunk „okosan” valamit, amit még soha nem csináltunk ezelőtt? A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia szervezésében megvalósult Visszarendeződés okosan! című online konferenciánkon rendkívül fontos gondolatok, tanácsok és információk hangzottak el négy meghívott szakembertől a visszarendeződés egészségügyi, pszichológiai, munkajogi és HR-vetületeit tekintve, a munkáltatók számára (is) fontos tanulságokkal. 

4. 8 kognitív torzítás, mely befolyásolja gondolkodásunkat koronavírus idején

A koronakrízis során számos kognitív torzítás megfigyelhető az emberek gondolkodásában. Hogyan hatnak ezek a járvánnyal kapcsolatos döntéshozatalunkra és cselekedeteinkre? Miért halmozunk fel élelmiszerraktárakat, és miért olyan nehéz a szociális távolságtartás? Jöjjenek azok a kognitív torzítások, melyek magyarázatot adnak ezekre a kérdésekre!

3. Gyásznak nevezik azt, amit most érzel, de nem fog örökké tartani

Ha megnevezzük az érzést, könnyebben meg tudunk birkózni vele. David Kessler, a gyász világhírű amerikai szakértője, a www.grief.com alapítója a HBR szerkesztőinek adott tanácsokat, hogyan küzdhetnek meg, és hogyan küzdhetünk meg mindannyian a pandémia kiváltotta gyász érzésével.

2. Te is a toxikus pozitivitás csapdájában vergődsz? Így mászhatsz ki belőle!

Miért veszélyes, ha az a szavajárásunk, hogy ugyan már, lehetne rosszabb is? Cikkünk összefoglalja a toxikus pozitivitás csapdáit, és szó esik a lehetséges kiutakról is.

1. Motivációs útmutató a karantén idejére

Eldöntöttük, hogy kihozzuk a legtöbbet a karantén időszakából: rendszeresen edzünk, hogy formába lendüljünk, végre lesz több időnk olvasni, fejleszteni magunkat... Aztán ahogy telnek a napok, azt vesszük észre, hogy mindezek a tervek nem egészen úgy haladnak, ahogy elképzeltük. Nem is csoda, hiszen egy bizonytalan helyzet kellős közepén vagyunk, s néha érezhetjük úgy – teljesen jogosan -, hogy semmihez sincs kedvünk. Azt is sokan megéljük, hogy a már meglévő elvárásaink mellé újak csapódnak, több szerepben kell egyszerre helyt állnunk. Így mégis hogyan tarthatjuk fent vagy szerezhetjük vissza a motivációt?

Köszönjük, hogy idén is olvastatok minket, és velünk tartottatok konferenciáinkon, workshopjainkon, (élő) webinárjainkon, online szakmai randijainkon. Ígérjük: 2021-ben is azon leszünk, hogy magas színvonalú tartalmakkal és rendezvényekkel tudjunk nektek szolgálni a továbbiakban is!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés