hirdetés
hirdetés

Best of

Íme 2019 top 10 legolvasottabb HRPWR-cikke!

Újabb mozgalmas éven vagyunk túl. Kreatív márkaépítés, képzések, nárcizmus, EQ, és Barabási-Albert László: idei legolvasottabb cikkeinkben jól kirajzolódnak a 2019-es év legforróbb témái (még ha a HR-analitika, az agilitás és a visszajelzés csak az ötvenes listába tudtak is bekerülni). Most összegyűjtöttük egy csokorba a legolvasottabb cikkeket, ha esetleg lemaradtatok volna valamelyikről – fogadjátok szeretettel, tőlünk, nektek!

10. Ezek lettek 2019 legjobb HR megoldásai
Ősszel kiosztottuk az idén harmadik alkalommal megrendezett HRKOMM Award díjait. Idén nemcsak rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, de rekordszámú díjazottat is ünnepelhettünk: összesen 13 aranyat és egy fődíjat vihettek el a versenyzők. Lássuk, kik lettek a díjazottak!

9. Hogy válassz trénert/coachot egy felhígult piacon?
F. Várkonyi Zsuzsa több évtizedes pszichológusi és coach tapasztalatát összegezte a mai magyar segítői szakmai piac kihívásaival kapcsolatban. Vigyázat, provokatív tartalom!

8. Ez lesz a 8 legfontosabb HR-trend 2019-ben
Milyen főbb HR-trendek előretörését vártuk 2019-re az év elején? Mi az, amiről úgy gondoltuk, másképp fog működni, mint eddig, mire szándékoztunk az elmúlt év tanulságai alapján jobban odafigyelni, és mi mindenre számítottunk még? Az év végén visszatekintve érdemes lecsekkolni, mi valósult meg év eleji előrejelzésünkből.

7. Több száz lájk és magányos esték
Énkép, önbecsülés, önbizalom – fogalmak, amelyeket sokszor összemosunk. Ám a definiálásnál sokkal fontosabb kérdés, hogy ezek hogyan alakulnak ki, és hogyan változtathatók meg. Ha egyáltalán. A címéhez méltó mennyiségű lájkot begyűjtő interjúban Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológussal beszélgettünk énképről, önbizalomról, na és persze a lájkvadászat pszichológiájáról is.

6. 9 agyafúrt interjúkérdés, amivel a Google és az Apple teszteli a jelölteket
Amint az köztudott, a legnagyobb techcégek előszeretettel tesznek fel meghökkentő, zavarbaejtő és gondolkodásra késztető kérdéseket az állásinterjúikon. Szintén toplistás 2018-as összeállításunk után idén egy újabb csokorral közöltünk ezekből a kérdésekből. Érdemes próbát tenni a megválaszolásukkal!

5. A magas EQ 13 jele - te hányat tudsz kipipálni?
Egy vezető esetében különösen fontos a magas EQ megléte – már ha meg is akarja tartani a nagy nehezen megszerzett munkavállalóit. De mi alapján mondhatjuk azt, hogy valaki magas EQ-val rendelkezik? És hogyan fejleszthető az érzelmi intelligencia?

4. Mihez kezdj, ha összeakadtál egy nárcisztikus emberrel?
Egy nárcisztikus személyiségzavaros emberrel való találkozás a legtöbbünkből értetlenséget, bosszankodást, döbbenetet; akár dühöt vagy megbántottságot vált ki. Nehezen hisszük el, hogy ő maga nem látja, milyen disszonáns a viselkedése. De vajon mitől az? És hogyan az? És mit kezdjünk vele? Na és milyen jellegzetes típusaival futhatunk össze a nárcisztikusnak a munkahelyen?...

3. A 18 legabszurdabb kérdés, amit állásinterjún valaha feltettek
Egy női jelentkezőtől például azt kérdezték meg, tetszenek-e neki a szakállas férfiak, ám olyan jelölt is volt, akitől a cipőméretét tudakolták. De akadtak ennél kellemetlenebb vagy meghökkentőbb kérdések is állásinterjúkon, mint az egy munkavállalók körében végzett közelmúltbeli német felmérésből kiderül. Ha még nem tettétek meg, most szavazhattok róla, hogy melyik melyik a legfurcsább kérdés!

2. Munkaidőnaptár 2020
Noha csak nemrég tettük ki, máris rengetegen kattintottatok rá, ezzel a 2019-es év 2. legolvasottabb cikke lett a jövő évi saját készítésű munkaidőnaptárunk. Kattints, ha szeretnéd megtudni, mi vár ránk jövőre!

1. Miért vegyünk lottószelvényt életünk végéig
Barabási Albert-Lászlóval beszélgettünk arról, hogy mire számíthatunk az öregedésünk során kreativitásban, illetve hogy mi volt élete legrosszabb döntése. Igaz, a cikk 2018 legvégén jelent meg, de a tavalyi válogatásunkba már nem tudott bekerülni. Idén viszont ezt olvastátok a legtöbben, ezért megérdemli az első helyet.

Köszönjük, hogy idén is olvastatok minket és velünk tartottatok konferenciáinkon, workshopjainkon, valamint az idén először megrendezett webinárunkon. Igérjük: 2020-ban is azon leszünk, hogy magas színvonalú tartalmakkal és rendezvényekkel tudjunk nektek szolgálni a továbbiakban is!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés