hirdetés
hirdetés

Art Gap

Félig elkészült alkotásokkal szemléltetik festőnők a nemek közötti bérszakadékot

Hiába írunk 2019-et, a nemek közötti bérkülönbség még mindig sok nőt érint. Rengeteg szektorról lehetett már hallani, ahol kifejezetten mély a bérszakadék, azonban a művészet felett elsikadt a figyelmünk. Ezidáig.

Közel másfél millió aukciós vásárlás elemzéséből kiderült, hogy a női művészek 47,6 százalékkal kevesebbet kapnak a műveikért, mint férfi társaik. Az elemzések alapján elmondható, hogy ez a különbség nem magyarázható az alkotások minőségbeli különbségeivel, inkább nemi torzításoknak tulajdonítható.

Ezt elégelte meg néhány festőnő, akik április 3. és 6. között rendhagyó kiállítással hívták fel a figyelmet a jelenségre a World Art Dubai Fair-en. A (szellemesen) Art Gap névre keresztelt kiállításon olyan alkotásokat láthatott a közönség, melyek félig voltak készek. Egészen pontosan az alkotások 47,6 százaléka maradt ecsetvonásoktól érintetlen, ezzel is szemléltetve a műveszeten belüli bérkülönbséget.

Szemezgetés a "befejezetlen" alkotások közül:

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: DesignTAXI)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

hirdetés