hirdetés
hirdetés

Art Gap

Félig elkészült alkotásokkal szemléltetik festőnők a nemek közötti bérszakadékot

Hiába írunk 2019-et, a nemek közötti bérkülönbség még mindig sok nőt érint. Rengeteg szektorról lehetett már hallani, ahol kifejezetten mély a bérszakadék, azonban a művészet felett elsikadt a figyelmünk. Ezidáig.

Közel másfél millió aukciós vásárlás elemzéséből kiderült, hogy a női művészek 47,6 százalékkal kevesebbet kapnak a műveikért, mint férfi társaik. Az elemzések alapján elmondható, hogy ez a különbség nem magyarázható az alkotások minőségbeli különbségeivel, inkább nemi torzításoknak tulajdonítható.

Ezt elégelte meg néhány festőnő, akik április 3. és 6. között rendhagyó kiállítással hívták fel a figyelmet a jelenségre a World Art Dubai Fair-en. A (szellemesen) Art Gap névre keresztelt kiállításon olyan alkotásokat láthatott a közönség, melyek félig voltak készek. Egészen pontosan az alkotások 47,6 százaléka maradt ecsetvonásoktól érintetlen, ezzel is szemléltetve a műveszeten belüli bérkülönbséget.

Szemezgetés a "befejezetlen" alkotások közül:

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: DesignTAXI)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

Várjuk a legjobb tartalomalapú megoldásaitokat a Content+Marketing versenyünkre és influencer kampányaitokat az INFLU-ra! Nevezési határidő: 2021. május 21.

Olyan szolgáltatókat kértünk fel előadónak, akik elevator pitchszerűen, max. 10 percben válaszolnak az alábbi kérdésre: „Te most miben tudnád segíteni egy HR-es munkáját?”

hirdetés