hirdetés
hirdetés

Idézetek az ICF konferenciáról

Feldmár András: Aki untat, az megöl – Ne hagyd!

Jelen cikkünk rendhagyó alakja annak köszönhető, hogy Feldmár András a március 27-i ICF HR Brand(em) konferencián sok témát érintett, sok sarkos kijelentést téve, melyeket a leghatásosabban idézetek formájában lehet visszaadni.

Az unalomról és jó munkáról:

„Az unalomtól meg lehet halni, aki titeket untat, az gyilkos! … Ha unatkozunk, a testünk már azt hiszi, hogy nincs miért élnie. … Az öregek az unalomba halnak bele. Az unalom gyilkol, azt is megöli, akit untatnak és azt is, aki untatja a másikat… Ez ellen például tanulással lehet védekezni. Munkában is újabb feladatokat kell adni, hogy semmi ne menjen rutinból.”

„Az az igazi munka, amiért még te fizetnél!”

„Steve Jobs azt állította egyszer, hogy ha ránéz a másnapi naptárára, és három egymást követő napon nem azt érzi, hogy milyen klassz napja lesz, milyen érdekes emberekkel találkozik, és mennyi izgalmas kihívást kell megoldania, akkor sürgősen változtatnia kell valamin. Ő tudta, hogy az élet rövid!”

„Én minden reggel megnézem, kivel fogok aznap találkozni, és konstatálom, hogy »ma is remek napom lesz megint.« Aki nem így tesz, az mérgezi magát és a környezetét.”

 „Aki unatkozik a munkája közben, az eladja az életét. Más néven: prostituált.”

„Olyan csapathoz tartozni, ahol önmagam lehetek, az a legcsodálatosabb érzés. Nem éri meg az együttlétért a szabadságom feladásával fizetni. Igaz ez a munkahelyekre és a magánéletre egyaránt.”

A vezetésről:

„A vezető ne felejtse el, hogy ő nem elsősorban vezető, hanem elsősorban ember. Senki nem beszélhet lefele!... Nem lehet parancsolni, legfeljebb kérni, például így: »Felelős vagyok ezért és ezért, kérlek segíts nekem ebben.« Tudatosítsuk magunkban, hogy a pozíciónk a helyzethez kötődik, nem mi magunk vagyunk… Bármikor fordulhat a kocka.”

Emberségről, felnőttségről:

„Miért kell bármit is eltűrnie egy felnőtt embernek? Ha rosszul érzed magad egy helyzetben, lépj ki! Nem vagy már gyerek, senki nem kényszeríthet bele semmibe.”

„Az az ember, aki nem jól bánik másokkal, és az, akivel nem bánnak jól, sosem lesz boldog.”

„Aki beleragad egy szerepbe, az kiég!”

„Ismeret és szeretet: nem lehet valakit szeretni, akit nem ismersz igazán. Téged hányan ismernek igazán? Teljes valódban? Amikor nem akarnak megváltoztatni?

(Borítókép forrása: Vimeo)

 

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés