hirdetés
hirdetés

Körkép

Ezt gondolják valójában a világ cégvezetői a távmunkáról

Wall Street Journal a világ legnagyobb cégeinek vezetőit kérdezte arról, mit gondolnak valójában a távmunkáról és a munkavégzés jövőjéről.

Íme tehát néhány vezető gondolata: 

„Nem látok pozitívumokat. Az, hogy nem tudunk személyesen találkozni, különösen nemzetközi szinten, tiszta negatívum.” – mondja el Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója az otthoni munkavégzésről.

„Őszintén, ez nem olyan, mint fizikailag együtt lenni. Ezért alig várom, hogy mindenki visszamehessen az irodába. Nem hinném, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba, mert azt is megtapasztaltuk, hogy vannak dolgok, melyek tényleg jól működnek virtuálisan is.” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy virtuális konferencián szeptemberben.  

„... ez nem lesz fenntartható.” – vélekedett Bock László, a Google korábbi HR vezetője a távmunka helyzetéről.

„Úgy gondolom, mi leszünk a legelőrelátóbb cég a távmunka terén, de ezt olyan módon szeretnénk megtenni, ami mérhető, átgondolt, felelősségteljes és időben szakaszosan valósul meg.” – mondta el Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója, ahol már május végén bejelentették, hogy a dolgozók egy része örökös home officeban maradhat.

„Sokkal nehezebb dolgozni az olyan területeken, amelyek személyes kapcsolódást igényelnek. Azt gondolom, hogy talán nem fogunk 100%-ban visszatérni az irodába, hiszen a távmunka sok esetben működik, de talán rá fogunk jönni, hogy az együttlét értéket képvisel és kihat a termelékenységre és a kreativitásra is, a kapcsolatok pedig pótolhatatlanok.” – véli Arne Sorenson, a Marriott hotelek ügyvezetője.

„Ha három hónappal ezelőtt azt mondtad volna, hogy az alkalmazottjaink 90%-a otthonról fog dolgozni és a cég jól működik, azt mondtam volna, ez egy olyan kísérlet, amit nem akarok elvégezni, mert a tévedés esélye hatalmas.” – mondta el James Gorman, a Morgan Stanley vezetője április közepén.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés