hirdetés
hirdetés
hirdetés

UNLEASH konferencia

Ez lesz a sikeres szervezetek 5 ismérve a jövőben

A londoni UNLEASH konferencián az alkalmazkodni képtelen cégeknek lefestett sötét jövő  és a rend felrúgása mellett szó esett a sikeres szervezetek 5 ismérvéről és a jövő HR-esének kompetenciáiról is a Deloitte kutatása alapján.

Avagy: hogyan működnek azok a cégek, akik folyamatosan képesek tartani a lépést a robotifikációval? A fókusz mindenekelőtt az egyszerűségen van. Az öt ismérv tehát a következő:

1. Értelmes munka

A sikeres szervezetek először is értelmes munkát adnak. A sikeres szervezet törekszik az önállóságra, kicsi, de felhatalmazott csapattal rendelkezik, és természetesen időt hagy a lazulásra is.

2. Hands-on management

A sikeres szervezetek tiszta, transzparens célokkal rendelkeznek, a coaching folyamatosan jelen van náluk, invesztálnak a vezetőképzésbe, és modern teljesítménymérést alkalmaznak.

3. Pozitív a munka környezete

Az ilyen szervezeteket rugalmasság jellemzi, humanisztikus munkahelyeik vannak, jellemző rájuk az elismerés kultúrája, és változatos munkakörnyezetet teremtenek.

4. Növekvő lehetőségek

Megtalálható náluk a tréning és támogatás munka közben, megkönnyítik a tehetségek mobilitását, és az önirányított, dinamikus tanulmányok, valamint a nagy hatású tanulási kultúra áll a fókuszban.

5. Bizalom a vezetésben

Egyértelmű misszió és irányok vannak, folyamatos invesztálás történik a kollégákba, továbbá transzparencia és őszinteség, valamint minden szinten az inspiráció jellemzi az ilyen szervezeteket.

Ahhoz, hogy mindez könnyebben elérhetővé váljon, a HR-nek is át kell alakulnia. A korábbi működést fel kell, hogy váltsa egy rugalmasabb működés. De pontosan mik is a jövő HR-esének kompetenciái?

A HR eddigi működését a következők jellemezték:

- szabályok alapján vezéreltség,

- egyéni fókuszok,

- compliance-domináltság,

- a fókusz az állandó munkaerőn volt,

- top-down gondolkodás: „majd mi tudjuk…”.

Az „Új HR” képességei ezzel szemben a következők lesznek:

- „techie”-vé válás,

- versenyképesség,

- csapat- és kultúrafókusz,

- agilitás: megoldások fejlesztése a csapatmunkán keresztül,

- együttműködés a CTO-val (chief technology officer),

- büszkeség és bátorság.

Hajrá, itt az idő kibontakoztatni az egyéni tehetségeket, és megmutatni a HR valódi potenciálját! UNLEASH yourself!

Szirtes Hajnalka
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés