hirdetés
hirdetés

Coaching eszköz

Értékiránytű

Miután kitöltötte az értékiránytűt, gondolja végig, hogy melyek azok az életterületek, amelyeken a legnagyobb az eltérés az értékei és a viselkedése között, és mi ezeknek az eltéréseknek az oka.

Értékiránytű


 


Gondolja végig, hogy a nagy négyzettel jelölt területeken Önnek mi számít értéknek, mit szeretne megvalósítani az egyes területeken: írja ezeket az ábra „Érték” négyzetébe. A három kisebb négyzetbe pedig az alábbi számok kerülnek: a felső négyzetbe 0–10 között olyan számot adjon, ami az adott érték fontosságát jelöli az Ön számára. (0 = egyáltalán nem fontos, 10 = nagyon fontos). Ez nem az értékek sorrendjét fejezi ki, akár mindegyik is kaphatja ugyanazt a számot. Az alatta lévő négyzetbe azt osztályozza (0–10 között), hogy az elmúlt 2 hétben mennyi energiát fektetett az adott érték felé való haladásba. (0 = semennyit, 10 = mindent megtett érte) Azaz mennyire volt a viselkedése konzisztens az adott értékkel? (Ha például Önnek fontosak a társas kapcsolatok, akkor tett valamit a társas kapcsolatai ápolása érdekében?) Az utolsó négyzet a felső és az alsó különbségét adja ki, azaz vonja ki a fontosságból a viselkedés értéket. Minél alacsonyabb a kapott szám, viselkedése annál inkább megfelel az adott értéknek. Ha magas pontszámot kap, akkor ez azt jelenti, hogy az elmúlt időszakban viselkedése nem felelt meg az adott értéknek. A csillag alakú ábrákba azokat a nehéz érzéseket, belső akadályokat, szorongáskeltő gondolatokat írja le, melyekkel szembe kell néznie ahhoz, hogy az adott érték felé haladjon, és úgy teljesítse azt, ahogyan szeretné. (Például egy párkapcsolat kialakításához szembe kell néznünk a visszautasítás szorongáskeltő gondolatával is.) Dönthetünk úgy is, hogy nem nézünk szembe a csillagokba kerülő nehézségekkel, de akkor lehet, hogy a fontosság és a viselkedés közti négyzet eltérése is nagy lesz. Miután kitöltötte az értékiránytűt, gondolja végig, hogy melyek azok az életterületek, amelyeken a legnagyobb az eltérés az értékei és a viselkedése között, és mi ezeknek az eltéréseknek az oka. Majd válasszon ki néhány értéket és gondolja végig, hogy a következő néhány napban hogyan tudná úgy alakítani a viselkedését, hogy az jobban megfeleljen az értékeinek!

 

Vass Andrea
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés