hirdetés
hirdetés

3 stratégia, mely megalapozta a sikert

Ennek a három tényezőnek tulajdonítja sikerét Bill Gates

Bill Gates nemrégiben középiskolásoknak tartott előadást, melyben beszélt a gondolkodásmódjáról, és arról, hogy hogyan lett sikeres. Íme három dolog, melyek Gates szerint alapvető fontosságúak a sikerek eléréséhez.

Legyünk állandóan kíváncsiak!

Gates lelkes olvasó, minden utazására magával visz egy könyvet. Ha valamiről információkat szeretne gyűjteni, akkor legalább öt könyvet elolvas a témáról, amelynek túl tömörnek és soknak tűnhet a legtöbb ember számára. A Netflix dokumentumfilmjében, az Inside Bill’s Brain-ben Gates egyik barátja azt mondta, Gates szinte mindig többet tud annál, akivel beszélget. A középiskolásoknak kiemelte, hogy egy kíváncsi ember számára nem is létezhetne megfelelőbb idő arra, hogy tanuljon, hiszen manapság minden lehetőség adott: podcastek, online előadások és az internet nyújtotta lehetőségek mind lehetővé teszik, hogy a nap bármely szakaszában tanuljunk.

Soha ne adjuk fel az optimista szemléletet!

Gates szerint a múltbeli sikerekben való elmélyedés és a kudarc idején az ezekre történő visszaemlékezés teszi lehetővé a jövőbeli sikerek elérését. Bár a Microsoftnál is sokszor hibáztak, mindig voltak mögöttük olyan sikerek, melyekre vissza lehetett emlékezni, s melyek biztatták őket a folytatásra.

Tanuljunk meg delegálni!

Gates úgy emlékszik vissza arra az időszakra, amikor elindult a Microsoft, hogy igen nehezére esett delegálni. Nem akarta kiengedni a kezéből a kódok írását, vagy legalább azok szerkesztését, mert félt attól, hogy a feladatok feletti kontroll átadása a minőség rovására megy. Ám a csapata bebizonyította, hogy képesek nélküle is szárnyalni, így más területekre tudta irányítani a figyelmét, például az emberek menedzselésére. Gates szerint a hatékony delegálás alapját a saját erősségeink és gyengeségeink felismerése képezi, így hát érdemes az önismeretünk fejlesztésével is aktívan foglalkozni. 

 

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: ThriveGlobal)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés