hirdetés

Appajánló (nem mindfuloknak!)

Egy applikáció arra, hogy hogyan NE figyelj valamire!

A Forest: Stay focused nevezetű mobilapp nem szponzorál minket, és ezt a posztot sem, ettől viszont még zseniális cucc. De mire is jó? Arra, hogy a magunkfajta, ezerfele szakadt Y/Z/whatever generációs munkavállaló egy irányba tudjon koncentrálni.

Igen, erre illene képes legyen az agyunk is. 

Igen, döbbenet, hogy arra is van applikáció, hogy hogyan ne figyelj valamire :) 

Viszont, működik. 

Letöltöd az applikációt, beállítod, hogy meddig szeretnél békén maradni és elindítod. Ezzel elültetsz egy virtuális fát.

Aztán elkezdesz írni például egy cikket, vagy megcsinálni egy feladatot a melódban, vagy főzni egy birkapörköltet. És, mint az szokott lenni, hat és fél perc után eszedbe jut, hogy még megnéznéd a neten, hogy a kinézett társas akciós lesz-e még black friday után vagy sem, úgyhogy megfogod a telefonod.

És ekkor a kicsi, de annál könyörtelenebb applikáció kiírja neked, hogy még ötvenhárom perced van, úgyhogy ezt most fejezd be és húzzál vissza pörkölthöz/leckédhez/melódhoz/cikkedhez.

Mindeközben letiltja a telefonokat, az emaileket, a notification-öket, mindent. 

És az a tudat, hogy most ezzel rohadtul kinyírnál egy virtuális fát, elég ahhoz, hogy visszaülj és fókuszált maradj. Jó, mi? Itt tudod letölteni Google Play-ből, itt pedig App Store-ból, aztán már kezdheted is a gyakorlást.

Nálam szkeptikusabb biztos nem leszel egyébként, én voltam olyan nagyképű, hogy azt gondoltam, hogy az, hogy én amúgy is évtizedek óta stopperre csinálok minden beosztható feladatot, bőven elég hatékony. Aztán kipróbáltam és elég hülyén éreztem magam, mikor rájöttem, hogy az első öt alkalommal úgy kinyírtam a növekvő kis facsemetét, mint a huzat. Mert állatira nem bírtam ki hatvan percet a mobilom nélkül.

Ha egyébként egy halogató, nincs időm nekem semmire típus vagy, akkor a lassan időszerű, évek óta halogatott életmódváltáshoz is remekül tudod használni!

Elindítod és addig kénytelen vagy tornázni, olvasni, konyhaszekrény belsejét pucolni, vagy bármit, amiről eddig azt hitted, hogy neked aztán frankón nem fér bele az idődbe, soha. De befér. Csak ügyesebben kell darabolni. 

És most szívesen csatolnék egy screenshotot a saját telefonomról, ami szerint még 43:26 percem van a hatvanból, és még azt is kiírta a szemtelen, hogy "Leave me alone!".

Úgyhogy nem csatolok, hanem írok még egy cikket.

(forrás: Y2Y Coaching)
hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés