hirdetés
hirdetés

Rotáció

Cserélsz velem munkakört egy kicsit?

A nagyvállalatoknál jól bevált rotálás egyrészt jó eszköz a kiégés megelőzésére, másrészt a segítségével csökkenthetjük a fluktuációt. Ugyanakkor abban az esetben is hasznát vehetjük, ha valaki előrébb szeretne kerülni a ranglétrán, vagy csak szívesen megismerne több területet.

Természetesen az előrejutás érdekében történő rotációnak is megvan a maga hátránya, hiszen nem biztos, hogy egy jó értékesítő ugyanolyan jó lesz marketingesként is, tehát az is elképzelhető, hogy a rotáció éppen a vágyott előléptetés gátjává válik. Másrészt viszont akármennyire tehetséges valaki az új szerepben, még így is lesz egy átmeneti állapot, amíg beletanul a munkába. Ezért a teljes rotáció helyett lehet átmeneti feladatcserében is gondolkodni, hiszen nem véletlenül mondják, hogy: „Kis lépésekkel is el lehet jutni a célig…”

Titkos vágyak, ha kiderülnek…

Hadd osszak meg egy ezzel kapcsolatos történetet. Pár hete egy kreatív írás tréningen jártam a csapatommal, ahol egy egész napon át csiszoltuk az íráskészségünket. Két olyan kolléganőm is részt vett a programon, akiknek a munkaköréhez nem feltétlenül szükséges a jó íráskészség, de érdekelte őket a képzés, ezért eljöttek. Egyikük a munkaideje nagy részében számlákat állít ki, és az ehhez kapcsolódó információkat egyezteti rövid e-mailekben, másikuk pedig az irodánkhoz tartozó feladatok elvégzése közben jellemzően szintén nem több oldalas litániákat szokott írni.

Mindketten nagyon élvezték a félnapos programot, és kiderült, hogy az egyik kolléganő szabadidejében előszeretettel ír meséket és sci-fit, másikuk pedig rendszeresen készít Instagram-bejegyzéseket, de már eljátszott a gondolattal, hogy akár hosszabb lélegzetű szövegeket is írna. A marketingesünk erre felkapta a fejét, hiszen számára nem kis feladat hetente három hírlevelet és napi három posztot megfogalmazni – és máris adta magát a lehetőség az átmeneti feladatcserére! Ezzel a lépéssel mindhárom kolléganő kiégésének esélyét csökkentettük, sőt az új inputok segítségével újszerűbb anyagok születhettek, így mindenki nyert a cserével.

Másokat is buzdítok arra, hogy gyűjtsék össze a munkakörükből, mely feladataikat unják, vagy mi az, amit szívesen kölcsönadnának másnak egy időre. Lehet, hogy valaki titkon éppen arra vágyik, hogy a mi feladatunkat végezhesse – és fordítva.

Komócsin Laura, business coach
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Hosszabbított nevezési határidő: június 1.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.

hirdetés