hirdetés
hirdetés
hirdetés

Millenialok a láthatáron

Checklist: a te szervezeted mennyire jövőálló?

Nyakunkon vannak a jövő változásai, a legtöbb cég mégis megrekedt a 20. századi megoldásoknál. Pedig az YZ generáció elvárásai a munkahellyel és a szervezeti kultúrával kapcsolatban egészen egészen eltérnek a korábbiaktól.

A jövő munkahelye már itt van, és ha úgy vesszük, a jövő ma íródik. 2020-ra a globális munkaerő felét a legfiatalabb munkaképes generáció tagjai teszik ki, 2025-re ez az arány már a 75 százalékot is meghaladja. Ahogy elköszönünk a baby boom generáció tagjaitól, úgy kell egyúttal lépést is tartanunk a millenialok igényeivel. Csekkold, te mennyire vagy naprakész!

Technológia minden mennyiségben

Az YZ generáció tagjainak a technológia 24/7 használata már teljesen alap, el sem tudják képzelni a mindennapokat a zsebükben megbúvó okoseszközök, a mindentudó applikációk és az innovatív platformok nélkül. Ez pedig jelentősen felrázza a munkahelyi gyakorlatokat is, napjainkban a videókonferenciák sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a hagyományos meetingek, és ki tudja még, milyen jelentős változásokat tartogat a jövő. Nem csoda hát, hogy az elkövetkező néhány évben ha egy vállalat igazán vonzó szeretne lenni a fiatalok számára, leginkább a technológiába invesztál.

Egységben az erő

A technológia mesterfokú ismeretén túl, a millenialok legnagyobb ereje az együttműködési hajlandóságból fakad. Rájuk már kevésbé jellemző a „magányos farkas” mentalitás, tudják, hogy közösen többre képesek. A mindennapok során is folyamatosan kapcsolatban állnak a közösségi média felületein, és előszeretettel használnak kollaboratív eszközöket pl. Google Drive, Trello, Asana stb. Az ötleteik megosztása és a közös brainstorming az, ami leginkább előremozdítja a fiatalokat.

Rugalmasság, rugalmasság és egy jókora adag rugalmasság

Talán senkit sem lep, hogy a jövő generációi számára a függetlenség, az önállóság és az ezket lehetővé tevő rugalmasság az, ami kifejezetten számít. A Deloitte felmérése szerint a millenialok 75 százaléka nem megy olyan helyre dolgozni, ahol nincs lehetőség távoli munkavégzésre, vagy home officera. Itt az ideje, hogy te is bevezesd!

(forrás: Inc.)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés