hirdetés
hirdetés

Ideális iroda

Az álommunkahelyen a kertben sétálva fogyaszthatod el az egészséges ebédedet

Egy jó munkakörnyezet nemcsak a babzsákokról és asztali fociról szól, sokkal inkább a kiegyensúlyozott és egészséges életmód feltételei kerülnek középpontba. A Skanska és a Szeretlekmagyarország.hu közös felmérést végzett arról, hogy milyenek az irodai dolgozók elképzelései és elvárásai az ideális irodával kapcsolatban.

A legtöbb válaszadó a pihentető sétákra alkalmas kertet, az egészséges ételeket kínáló munkahelyi étteremet és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitnesztermet szeretne.

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy sikerük egyik kulcstényezője az iroda, hiszen a munkahely kialakítása jelentős hatással van a munka minőségére. Az egészséges és jó hangulatú munkahelyek megteremtésének hatékony módja a különböző munkaterek kínálata, ahol megbeszélésekre és közös munkára alkalmas közösségi helyek, illetve pihenésre és telefonálásra használható csendes helyiségek is rendelkezésre állnak.

Az emberek többsége változtatna a munkakörnyezetén

A felmérésben résztvevők 23%-a állította, hogy tökéletesen elégedett a munkakörnyezetével, majdnem kétharmaduk azonban változást szeretne.

A válaszokból az is kiderült, hogy a környezet meghatározó az új munkahely kiválasztásánál. Ez a harmadik legfontosabb szempont a fizetés, illetve a megbecsültség és az erkölcsi elismerés után, megelőzve a munkahely közelségét vagy a feladatok izgalmasságát és a szakmai kihívásokat.

A válaszadók a nem megfelelő világítást, a túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletet, illetve a túl sok zajt tartják a legzavaróbb tényezőknek az irodában. A jó levegőjű, akusztikai komfortot biztosító, minimálisan zajos irodákat kedvelik, ahol koncentrálni tudnak feladataikra és alkothatnak. A nap minden szakában optimális fényviszonyokat várnak el, és az egyéni igényeikhez kialakított hőmérsékletet preferálják, ami a saját maguk által kontrollált mikrokörnyezetek révén érhető el. 

A környezettudatos irodaházaké a jövő?

Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte:

„Tapasztalatunk szerint egyre növekszik az igény a nemcsak biztonságos, hanem egészséges és kényelmes irodák iránt a magyar piacon. A felmérés eredményei megerősítik, hogy az alkalmazottak azokat a munkahelyeket értékelik nagyra, amelyek támogatják a jóllétüket és elősegítik a munkahelyi és magánéletük közötti harmóniát. Mi a Skanska-nál jövőképes munkahelyek létrehozásával támogatjuk ezt az elgondolást: környezettudatos irodaházakat fejlesztünk, amelyek a közösségi élet intenzíven használt helyszínei és egyben a bérlők üzleti igényeihez rugalmasan alakítható terek.

Magyarországon a Nordic Light Trio lesz az első WELL minősítésű irodaházunk a csúcsszínvonalú technológia, a természet, a közösség és a WELL – az irodai élet jólléti elemeit minősítő rendszer, amely méri, tanúsítja és ellenőrzi az irodaépületek egészségre és jóllétre gyakorolt hatását 10 szempont alapján: levegőminőség, vízminőség, táplálkozás, természetes fény, mozgást elősegítő megoldások, hangszigetelés, hő, komfort, lélek, valamint közösség – alapján. A skandináv tradíció egybeolvasztásával olyan városi munkahelyet alakítunk ki, amely egyszerre javítja használóinak egészségét és hatékonyságát.”

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés