hirdetés
hirdetés

Big Office Day

Akár a legjobb dolgozókat is meg lehet tartani fizetésemelés nélkül

A jelenlegi munkaerőpiaci környezet velejárója a fluktuáció, ami sok esetben nehéz helyzetbe sodorja a cégeket, akár a megszokott üzletmenetüket is hátráltathatja. Azonban a munkaadó és a munkavállaló is nyertesként kerülhet ki ebből a helyzetből, ha mindkét fél ismeri az igényeket és a lehetőségeket. Mire van szükség, hogy ne tudja elcsábítani a cég legjobb dolgozóját a konkurencia? Erre a kérdésre nem a fizetésemelés az egyértelmű válasz.

A nagyobb cégek és a kkv-k is folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel előnyt szerezhetnek a minőségi munkavállalókért folytatott versenyben. A közvélekedés többnyire még mindig úgy tartja, hogy a dolgozók lojalitását elsősorban a fizetés és az egyéb pénzbeli juttatások határozzák meg, a kép azonban jóval árnyaltabb ennél. Bár mindenki pénzért dolgozik, a magasabb fizetés csak ideig-óráig elég a szakértők szerint, hiszen néhány hónap múlva úgyis ismét felszínre kerülnek a problémák, amelyek más típusú fejlesztést és beruházást igényelnének. Lássuk, hogy melyek a leghatékonyabb ösztönzők, amelyek felvehetik a versenyt a béremeléssel.

Az egészséges iroda az új csodafegyver

Az elmúlt években előtérbe került az irodai környezet fejlesztése. Eleinte főleg a design volt fókuszban, ma már azonban funkcionalitás szempontjából is kezdenek felzárkózni a vállalatok. Ide tartoznak például az ergonomikus bútorok, az együttműködést segítő irodai terek, a relaxációs helyiségek, a wellbeing szolgáltatások és a hatékony munkavégzést támogató technológiák. Az egészséghez kapcsolódó dolgozói igények is egyre látványosabban alakítják az irodai környezetet: pihentető sétákra alkalmas kertek, egészséges ételeket kínáló munkahelyi éttermek és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitnesztermek is helyben elérhetőek már a legszerencsésebb munkavállalóknak.

Aki miatt mennek vagy maradnak

Több kutatási eredmény is rámutatott már, hogy a dolgozók közvetlen vezetőinek magatartása előkelő helyen szerepel az elégedettséget befolyásoló – és ezáltal a munkahely-elhagyását esetlegesen előidéző - tényezők között. A vezetők képesek ugyanis igazán motiválni a beosztottjaikat, és megerősíteni hitüket a saját képességeikben, de ennek az ellenkezőjét is el tudják érni. Ezért a dolgozók közérzetének és elkötelezettségének javítása érdekében a karácsonyi parti és a gyümölcsnap mellé – vagy akár elé – mindenképp érdemes felvenni a listára a vezetők fejlesztését, akár már csoportvezetői szinttől kezdve.

Élményteremtés a toborzástól a kilépésig

Az Y- és a Z-generáció tagjai is elkezdtek belépni a munkaerőpiacra az elmúlt években, ami újabb kihívást jelent a munkáltatóknak, hiszen az ő igényeik sok esetben eltérnek a korábbi korosztályokétól. Esetükben hatványozottan igaz, hogy nem a pénzt értékelik leginkább egy munkahelyen. Számukra fontosabb a közösség, amihez tartozhatnak, és elsősorban olyan ügyért tesznek szívesen, amivel azonosulnak, és 100%-ban a magukénak érzik. A munkavállalói élmény pedig ott kezdődik, amikor egy potenciális kolléga először hall a cégről, és azután is tart, hogy az illető már elment a vállalattól.

… és még több megoldás érhető el

Azok a vállalatok, amelyek figyelmüket a dolgozói jólét, és a digitalizáció irányába fordítják, komoly versenyelőnyre tesznek szert. Ehhez ad a muníciót november 20-án a Big Office Day, ahol közel 50 kiállító, 60 előadó és irodafejlesztési lehetőségek széles tárháza várja az érdeklődőket a Groupama Aréna 3 szintjén. A vállalati szektor képviselői megismerhetik a legújabb munkahelyi trendeket és kézzel fogható megoldást kaphatnak a legégetőbb irodafejlesztési problémákra. Szakértők és sikeres cégek topmenedzserei is beszélnek arról, hogy hogyan valósítható meg a gyakorlatban a wellbeing és a digitalizált munkahely. A rendezvény hasznos ismeretekkel szolgálhat a vállalatvezetők és HR-szakértők mellett az informatikai és logisztikai vezetőknek, illetve munkaügyi, munkajogi szakembereknek is.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés